search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:25
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο στιχουργός Θοδωρής Γραμμένος – Το συγκινητικό «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

04.07.2019 14:49
«Έφυγε» ο στιχουργός Θοδωρής Γραμμένος - Το συγκινητικό «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου - Media

 

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή πριν από τρεις μέρες ο στιχουργός Θοδωρής Γραμμένος. Ο

Ο Θοδωρής Γραμμένος συνυπέγραψε έναν ολόκληρο δίσκο με ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο «Χάρτινα δεσμά».

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκανε γνωστή την είδηση θανάτου του στιχουργού αποχαιρετώντας τον με συγκινητική ανάρτησή του στο Facebook: «O λαϊκός ποιητής Θοδωρής Γραμμένος, του οποίου είχα την τύχη και την τιμή να τραγουδήσω τα τραγούδια του σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου, έφυγε από κοντά μας πριν 2 ημέρες. Αγαπημένε μου φίλε και σύντροφε Θοδωρή καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων!».

Ποιος ήταν

Ο Θοδωρής Γραμμένος γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1941. Συνεργάστηκε με δημιουργούς όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, που το 1990 ηχογράφησε έξι τραγούδια με λόγια του Γραμμένου, σε μουσική δική του, στον τελευταίο δίσκο του «Ο άγνωστος θεός», αλλά και ο Χρήστος Νικολόπουλος, με τον οποίο συνυπέγραψε έναν ολόκληρο δίσκο με ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο «Χάρτινα δεσμά».

Τα τελευταία τραγούδια του Θοδωρή Γραμμένου κυκλοφόρησαν το 2016 σε μουσική του Θόδωρου Δερβενιώτη σε ένα cd με τίτλο «Το τραγούδι το δικό μας». Ήταν δεκαπέντε ανέκδοτες μελωδίες του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη, πάνω στις οποίες μπήκαν στίχοι του Γραμμένου και τραγούδησαν οι Μάνος Παπαδάκης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Κοντογιάννης, Σοφία Παπάζογλου και Σταύρος Αβράμογλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24