search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:55
MENU CLOSE

Καθημερινά τα «χτυπήματα» στην χασισοκαλλιέργεια στην Κρήτη (Photos)

04.07.2019 16:42
Καθημερινά τα «χτυπήματα» στην χασισοκαλλιέργεια στην Κρήτη (Photos) - Media

 

Στον εντοπισμό 4 νέων χασισοφυτειών, αυτή τη φορά σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι έρευνες στην Κρήτη για να «χτυπηθεί» η χασισοκαλλιέργεια έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. ενώ τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι κάποιοι δεν…πτοούνται.

Οι 4 νέες φυτείες, με περισσότερα από 440 δενδρύλλια, εντοπίστηκαν σε περιοχές στο Μάραθος και τον Καμαριώτη, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και εργαλεία, που εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των καλλιεργητών.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δράστες είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν “τέντα” με τις φυλλωσιές άλλων δέντρων, προκειμένου να μην φαίνονται τα δενδρύλλια από ψηλά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε στις 04.07.2019 συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερις φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά 441 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές περιοχές, του παραπάνω Δήμου τέσσερις 4 φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τετρακόσια σαράντα ένα (441) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33