search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:04
MENU CLOSE

Τη δόξα του Καίσαρα ζήλεψε ο Τραμπ – Έστησε Ρωμαϊκή φιέστα με στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσιγκτον (Videos)

05.07.2019 07:19
Αμερικανός στρατιώτης βρήκε 76 χρόνια μετά τα τρία παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει στον Β

 

Ο Τραμπ, το ξέρει καλύτερα από όλους. Δώσε «άρτο και θεάματα» στο λαό και θα τον έχεις να κάνει ότι ζητήσεις. Και αυτό κάνει. Στις ΗΠΑ παρελάσεις δεν γινόντουσαν παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Όπως το 1961 καταμεσής του ψυχρού πολέμου και της κρίσης των πυραύλων και μετά από πολλά χρόνια με αφορμή τον πόλεμο του Κόλπου.

Τώρα ο Τραμπ αποφάσισε να επαναφέρει τις παρελάσεις. Χθες ημέρα εορτασμού του Αμερικάνικου έθνους στην Ουάσιγκτον ο Τραμπ επανέφερε τις παρελάσεις.

Ο Guardian γράφει ότι θυμίζει «Ρωμαϊκές παρελάσεις».

Στήθηκε μπροστά από το μνημείο Λίνκολν και επι 47 λεπτά έβγαλε λόγο στον οποίο ήθελε να εμφανιστεί ενωτικός: «Είμαστε ένας λαός που κυνηγάει ένα όνειρο και μια καταπληκτική μοίρα. Όλοι μοιραζόμαστε τους ίδιους ήρωες, την ίδια πατρίδα, την ίδια καρδιά και όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου παντοδύναμου Θεού»

Και σε μια αποστροφή της ομιλίας του είπε ότι επόμενος στόχος των ΗΠΑ είναι να βάλουν τη σημαία τους στον Άρη: «Για τους Αμερικανούς τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πολύ σύντομα θα βάλουμε την αμερικανική σημαία στον Άρη»

Τα τελευταία όπλα της τεχνολογίας παρέλάσαν μπροστά από τους επισήμους, ενώ την παράσταση έκλεψαν δυο τεράστια Β-52 που πέταξαν χαμηλά. Τεθωρακισμένα άρματα Abraam και Bradley παρέλασαν στους δρόμους.

Πάντως αναλυτές υποστηρίζουν ότι η επιλογή Τραμπ να προχωρήσει σε στρατιωτική παρέλαση για πρώτη φορά αποτελεί δείγμα αδυναμίας και είναι «ένας προάγγελος αυτοκρατορικής παρακμής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03