search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:10
MENU CLOSE

Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή περιπέτειες, το δίλημμα που θέτει η Γεννηματά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2080
4-7-2019
06.07.2019 03:00
pasok-12.jpg

 

Σκληρή γλώσσα προς όλες τις κατευθύνσεις χρησιμοποιεί η Φώφη Γεννηματά στο παρά πέντε των εκλογών, επιχειρώντας να κατοχυρώσει τον διακριτό ρόλο του κόμματός της, ενώ ταυτόχρονα τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις πως «η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη ψήφος», καθώς αποτελεί, όπως υποστηρίζει η Γεννηματά, «το προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στην ανεξέλεγκτη κυριαρχία της δεξιάς και τον ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ». 

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να αξιοποιήσει τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν έναντι των εξαγγελιών του Μητσοτάκη, προκειμένου όχι απλώς να είναι ένας τρίτος – ωστόσο αδύναμος – πόλος στη Βουλή, αλλά να αποτελέσει ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, ιδίως αν η Ν.Δ. δεν πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας. 

«Είναι λοιπόν φανερό ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας, δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή περιπέτειες. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας, είναι η γνήσια πατριωτική δύναμη, είναι δύναμη εξόδου από την κρίση» υπογράμμισε η Γεννηματά στην πρόσφατη περιοδεία της στο Ρέθυμνο. 
Επάνω σε αυτές τις ράγες και μετρώντας αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση η Γεννηματά βάζει στο στόχαστρό της τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. εξαπολύοντας επιθέσεις τόσο προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα όσο και προς εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κυβερνητικών του σχεδίων. 

«Ο Μητσοτάκης απειλεί τον λαό»

Απαντώντας σε όσα ανέφερε ο Μητσοτάκης περί αυτοδυναμίας ή ακόμη μιας εκλογικής αναμέτρησης μέσα στον Αύγουστο η Γεννηματά, στο πλαίσιο της περιοδείας της, δήλωσε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τις μεταλλάξεις της Ν.Δ., που ξεκίνησε ως δύναμη αντιμνημομιακή, οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές και σήμερα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης απειλεί τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική. Την οποία κατά τα αλλά καταδικάζει και λέει πως αν δεν είναι αυτοδύναμος θα οδηγήσει τη χώρα ξανά σε εκλογές τον Αύγουστο». 

«Και επιτέλους κ. Μητσοτάκη πότε θα αποκηρύξετε τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, που οδήγησαν στον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας και τελικά τη χώρα στην κρίση που μας ταλανίζει μέχρι και σήμερα;» ήταν το ερώτημα που έθεσε η Γεννηματά προς την πλευρά του Μητσοτάκη. 

«Κατέστρεψε το όνομα της Αριστεράς»

Ιδιαίτερα σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η Γεννηματά, μέσα από τον ερτζιανό ΣΚΑΪ, κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει πάρει διαζύγιο από την προοδευτική πολιτική και τον προοδευτικό χώρο. Δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές της Κεντροαριστεράς. Το όνομα της Αριστεράς το κατέστρεψε με τη συνύπαρξή του στην κυβέρνηση με την καραμανλική συνιστώσα και τον Καμμένο». 

Μάλιστα η Γεννηματά εκτίμησε πως στο μετεκλογικό σκηνικό ο Τσίπρας «θα αμφισβητηθεί διότι μακριά από την εξουσία θα καταρρεύσει. Δεν έχει κόμμα, δεν έχει αναφορές στην αυτοδιοίκηση, στους ανθρώπους της εργασίας. Ψάχνει να βρει ένα νέο πρόσωπο να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό, αλλά δεν έχει αφήγημα, δεν πείθει πια». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:10