search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:06
MENU CLOSE

Παππάς: Η ΝΔ έχει σχέδιο για να επιβάλει μέτρα λιτότητας – Μόνη επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποτραπεί το πισωγύρισμα

05.07.2019 11:00
Παππάς: Η ΝΔ έχει σχέδιο για να επιβάλει μέτρα λιτότητας - Μόνη επιλογή ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποτραπεί το πισωγύρισμα - Media

 

«Η μόνη επιλογή που μπορεί να αποτρέψει το πισωγύρισμα είναι η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, ενώ κατηγόρησε ΝΔ ότι θέλει να επιβάλει αρνητικά και απολύτως αχρείαστα μέτρα λιτότητας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει συνέχιση της πορείας ανάκαμψης, που απέδωσε 400.000 νέες θέσεις εργασίας, ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, αύξηση του κοινωνικού προϋπολογισμού από τα 700 εκατ. στα 3,2 δισ. ευρώ, διαφάνεια στα δημόσια έργα, ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών, τακτοποίηση των δημοσιονομικών της χώρας και την έξοδο από τα μνημόνια.

«Όποιος θέλει αυτήν την πορεία της χώρας να τη διασφαλίσει και να μην τη βάλει σε κίνδυνο, έχει μία επιλογή. Η μόνη επιλογή που μπορεί να αποτρέψει το πισωγύρισμα είναι η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» τόνισε.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε λόγο για πλήρη αλλαγή της εικόνας σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αναδείξει τα φλέγοντα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που διακυβεύονται, ενώ «η ΝΔ επεδίωκε να πάει κρυπτόμενη στις κάλπες».

Όπως είπε, «αναδύθηκε από τα έγκατα της ΝΔ ένα σχέδιο, το οποίο συνιστά ένα συνολικό πισωγύρισμα» και ο κ. Μητσοτάκης «αναγκάστηκε να παραδεχτεί» ότι μείωση φόρων στο πρόγραμμά του υπάρχει μόνο εάν και εφόσον θα υπάρχει ανάπτυξη 4% και με αυτήν την προϋπόθεση θα δώσει και τη 13η σύνταξη.

Ακόμη, επισήμανε ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα κρατήσει την προκαταβολή φόρου στο 100%, ενώ την εισφορά αλληλεγγύης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί για τα εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τη διατηρήσει.

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν έχει «κανένα σχέδιο ελαφρύνσεων», αντίθετα, «πυκνώνουν ανησυχητικά οι δηλώσεις στελεχών της, για αδυναμία δανεισμού της χώρας και προσφυγή σε έκτακτους μηχανισμούς και κατανάλωση του “μαξιλαριού”», υπογραμμίζοντας πως «κτίζουν δικαιολογίες» για να επιβάλουν «αρνητικά και απολύτως αχρείαστα μέτρα».

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην επιδίωξη της ΝΔ για αναλογία 1 προς 5 για προσλήψεις στο Δημόσιο και εκχώρηση της επικουρικής σύνταξης στις ιδιωτικές εταιρείες, «οι οποίες αν καταρρεύσουν θα μείνουμε χωρίς ασφάλιση και χωρίς σύνταξη», παρ’ ότι, όπως είπε, είναι τακτοποιημένα τα δημοσιονομικά της χώρας.

Ως προς το Δημόσιο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται αν το κράτος είναι μεγάλο, αλλά εναντιώνεται στο κοινωνικό κράτος, το οποίο «βγάζει από την εξίσωση μία παρασιτική επιχειρηματικότητα, η οποία αυτήν τη στιγμή έχει προσκολληθεί στην ηγεσία της ΝΔ, έχει ανοίξει τις μασέλες και περιμένει να δαγκώσει».

Σχετικά με την κριτική για την υιοθέτηση συνθημάτων του παλιού ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να προσπαθήσει να εκφράσει τη μεγάλη, προοδευτική πλειοψηφία, που δεν θέλει πισωγυρίσματα στις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεν αντέχει να βλέπει ανθρώπους, οι οποίοι προσπάθησαν να «ξεπλύνουν ακόμα και τη χούντα» να διεκδικούν την ψήφο του λαού, υπό τον κ. Μητσοτάκη.

Για το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε πως είναι «ό,τι έχει μείνει από το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ και θα θέλαμε (…) να μην αφήνει κανένα περιθώριο προοπτικής συνεργασίας με τον κ. Μητσοτάκη».

Σε ό, τι αφορά το Ελληνικό, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «άθλιο παιχνίδι» από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας Lamda Development, της οποίας η τακτική εντάσσεται «στο φαινόμενο των ανοικτών μασελών», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες.

«Νομίζω ότι υπάρχει η εκλογή που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτές τις ορέξεις που έχουν κατά το παρελθόν λεηλατήσει το δημόσιο χρήμα και συνέβαλαν καθοριστικά στη χρεοκοπία της χώρας» τόνισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας ή μη της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ μίλησε για ψήφο ανοχής και επομένως δεν τίθεται θέμα μη σχηματισμού κυβέρνησης, στην περίπτωση που βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε «τζούφιο εκβιασμό» τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί επαναληπτικών εκλογών τον Αύγουστο.

Σχετικά με το εκλογικό σύστημα, υποστήριξε ότι η απλή αναλογική είναι ένας παράγοντας σταθερότητας, ενώ, μιλώντας για τη σύμπραξη πολιτικών δυνάμεων, είπε ότι μπορεί να προκύψει προοδευτική διακυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι όταν έχει την πρωτιά σχηματίζει αμέσως κυβέρνηση και όταν έχει την υποχρέωση για ευρύτερες πλειοψηφίες μπορεί να τις διαμορφώνει», υπογράμμισε.

Εξάλλου, αναφορικά με την ΔΕΗ, ερωτηθείς από τον ρ/σ «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5» ο υπουργός μίλησε για προπαγάνδα από αυτούς που έχουν «ντιλάρει» για την ιδιωτικοποίησή της. Όπως είπε, τα έτη 2016, 2017 και 2018 η ΔΕΗ είχε θετικά αποτελέσματα και τα παροδικά προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν. Άσκησε, δε, κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι «η ομάδα περί τον κ. Μητσοτάκη δεν έχει ιδέες σοβαρές για την οικονομία, έχει μόνο συμφέροντα, τα οποία θα πάρουν ένα περιτύλιγμα νεοφιλελεύθερων ιδεών και από μέσα θα είναι κάποιες σκληροπυρηνικές μπίζνες». Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι από την πλευρά της ΝΔ διαμορφώνεται ένα κλίμα ότι η ΔΕΗ είναι υπό κατάρρευση, προκειμένου να ξεπουληθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05