search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:34
MENU CLOSE

Να μπουν γρήγορα στην ΕΕ Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, λέει η Αυστρία

05.07.2019 13:27
Να μπουν γρήγορα στην ΕΕ Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, λέει η Αυστρία - Media

 

Να υπάρξει “το ταχύτερο δυνατό, το αργότερο τον ερχόμενο Οκτώβριο”, μία απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ζητά η ομοσπονδιακή καγκελάριος της Αυστρίας Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, η οποία, κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα των εργασιών της Διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Πόζναν της Πολωνίας, υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει μία σαφής ενταξιακή προοπτική για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

“Η στενή πρόσδεση και διατήρηση της ευρωπαϊκής προοπτικής για τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων είναι σημαντικό μέλημα της Αυστρίας”, τόνισε χαρακτηριστικά η υπηρεσιακή καγκελάριος, η οποία, ως πρώτη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης στην ιστορία της Αυστρίας, πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου.

Η ίδια θα ευχόταν, η σχετική απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία να είχε ληφθεί κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τώρα ευελπιστεί πως αυτή η απόφαση θα ληφθεί το ταχύτερο δυνατό, “το αργότερο τον Οκτώβριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Μπριγκίτε Μπίρλαϊν, η οποία, μέχρι την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων της, την 3η Ιουνίου, διατελούσε πρόεδρος του αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Η ίδια επισήμανε πως η Αυστρία υπήρξε σε κάθε περίπτωση “λόγω πλήρους πεποίθησης” ιδρυτικό μέλος της αποκαλούμενης “Διαδικασίας του Βερολίνου” που είχε ιδρυθεί το 2014 με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγγέλα Μέρκελ.

Στο πλαίσιο αυτό, η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων υποστηρίχθηκε από τότε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και με τον τρόπο αυτό υπήρξε η απαραίτητη συμβολή για να σημειωθούν σημαντικές πρόοδοι, ιδιαίτερα στον τομέα του κράτους δικαίου, τόνισε η Αυστριακή καγκελάριος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28