search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:04
MENU CLOSE

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ξαναχτυπά: Εμείς πάμε για υπουργοί, συγγνώμη, για βουλευτές (Audio)

05.07.2019 14:55
Χυδαιότητα Παπαδημητρίου προς δημοσιογράφο: «Πάρτε το χαρτί και βάλτε το εκεί που θα το βάλετε» (Video) - Media

 

Μετά το «άδειασμα» που δέχθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος, Χρήστο Σταϊκούρα, για την πρότασή του περί προσφυγής της χώρας σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου προσπάθησε να διορθώσει την εικόνα που δημιούργησε, ωστόσο, υπέπεσε σε ένα… ενδιαφέρον λεκτικό λάθος.

Μιλώντας στον ρ/σ News 247 ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε ότι όταν αναφέρθηκε στο θέμα της πιστοληπτικής γραμμής, «η Νέα Δημοκρατία, αυτό που έχετε δίκιο, είναι ότι εγώ δεν θυμήθηκα εκείνη τη στιγμή, γιατί λειτούργησα περισσότερο ως δημοσιογράφος, αν θέλετε, στο κάτω κάτω της γραφής εγώ δεν είμαι αν θέλετε πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, εμείς πάμε για υπουργοί…με συγχωρείτε πάμε για βουλευτές, πάμε για να γίνουμε άνθρωποι που θα εκφράζουν τα συμφέροντα των ανθρώπων που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε. Αυτό που δεν σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή είναι ότι η ΝΔ πράγματι την ιδέα της πιστοληπτικής γραμμής την είχε απορρίψει εδώ και αρκετό καιρό. Εγώ την υποστήριζα βέβαια πάνω από ένα χρόνο και αυτό ήταν που επανέλαβα».

Κατά τα λοιπά, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας υποστήριξε ότι (η πιστοληπτική γραμμή) δεν ταυτίζεται με ένα τέταρτο μνημόνιο, όπως έσπευσαν να τον κατηγορήσουν από το ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.

Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι την ίδια πρόταση έχουν κάνει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Στουρνάρας και το ΤΧΣ και πρόσθεσε ότι «την είχε σχεδόν εγκρίνει ο κ. Τσίπρας και ο Τσακαλώτος είχε πει ότι θα το δούμε».
 
Αναφέρθηκε μάλιστα στο QE, το οποίο, όπως είπε, αποφάσισε να παρατείνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, με την Ελλάδα να μην έχει πάρει ποτέ από αυτό το πολύ φτηνό χρήμα (QE).
 
Ωστόσο, τώρα μπορεί να της δοθεί η δυνατότητα κι έτσι να ενδυναμωθεί η εγχώρια οικονομία και ανάπτυξη. Όπως είπε άλλωστε, τα 37 δις, δεν είναι χρήματα από την υπερφορολόγηση, αλλά μεγάλο μέρος τους είναι δάνειο που το έχουμε και περιμένει.
 
Ακούστε το επίμαχο απόσπασμα στο 4:14
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58