search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:39
MENU CLOSE

Κουτσούμπας στον ΣΚΑΪ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ

05.07.2019 18:21
Κουτσούμπας: Όλοι και όλες ξέρουμε πως τα δύσκολα δεν τέλειωσαν (Video) - Media
 
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ Σκάι είπε ότι το πραγματικό δίλημμα για τον ελληνικό λαό στις κάλπες της Κυριακής είναι «πώς θα μπορέσει να είναι ο ίδιος δυνατός την επόμενη μέρα γιατί τα προβλήματα και όλες οι συμφωνίες της κυβέρνησης Τσίπρα με την Κομισιόν και τους θεσμούς που έχουν καθορίσει και την ατζέντα της επόμενης κυβέρνησης είναι εδώ».
 
Είπε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας με θέμα την Ελλάδα «πιέσεις θα ασκηθούν και όλα όσα γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα ενταθούν γιατί θέλουν να ολοκληρωθούν και οι αναδιαρθρώσεις και αυτό σημαίνει αντιλαϊκά μέτρα σε όλους τους τομείς» προσθέτοντας ότι τα λεγόμενά του «δεν είναι πρόβλεψη, αλλά είναι με βάση τι έχει ήδη συμφωνηθεί».
 
«Άρα το ζήτημα είναι την επόμενη μέρα να υπάρχει ένα δυνατό ΚΚΕ μέσα στη Βουλή έτσι ώστε να μπορεί και να διεκδικεί και να προβάλλει και να φέρνει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να πιέζει την επόμενη κυβέρνηση και θα είναι το κόμμα που θα ασκεί πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή οργανώνοντας και τους αγώνες και την πίεση» τόνισε.
 
Είπε ότι δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ «που εφάρμοσε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έφερε και τρίτο μνημόνιο που το ψήφισαν και οι υπόλοιποι μαζί και επέκτεινε την αντιλαϊκή πολιτική».
 
Σημείωσε ότι η «μεταμνημονιακή εποχή» είναι μόνο στα λόγια καθώς είναι παρούσες όλες οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι παρόντες όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και των τριών μνημονίων, όπως και το τρίτο πιο βάρβαρο μνημόνιο, τα ματωμένα πλεονάσματα, η μόνιμη εποπτεία και η ένταση των δημοσιονομικών ελέγχων με όλα αυτά να σημαίνουν «νέα μέτρα που θα πέφτουν στο κεφάλι των εργαζομένων από την Δευτέρα το πρωί».
 
Με αφορμή και τη σημερινή επέτειο του δημοψηφίσματος το 2015, είπε ότι «είδαμε πως προετοίμασε την τεράστια κωλοτούμπα ο κ. Τσίπρας, πως προετοίμασε τη συνθηκολόγηση με τον Σόϊμπλε, τη Μέρκελ και την Τρόικα, έφερε ένα βάρβαρο μνημόνιο».
 
Ερωτηθείς αν ο Αλ. Τσίπρας το έκανε βάσει σχεδίου, απάντησε «αν το έκανε από αφέλεια ή επειδή δεν μπορούσε να προβλέψει ή δεν είχε σωστή εκτίμηση για τα δεδομένα, τότε αυτή η αφέλεια είναι επίσης επικίνδυνη για ένα πολιτικό κόμμα και για έναν άνθρωπο που ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας τεσσεράμισι χρόνια».
 
«Είναι ακόμα χειρότερη η αφέλεια, όπως και η κοροϊδία μαζί με την αλαζονεία που πάνε μαζί για τον κ. Τσίπρα και το μεγάλο έγκλημα που έκανε ήταν ότι απογοήτευσε και αποστράτευσε από τη δράση και τη διεκδίκηση χιλιάδες ανθρώπους» πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς σχετικά, επέρριψε τεράστιες ευθύνες στον Γιάνη Βαρουφάκη «που προετοίμασε το τρίο πιο βάρβαρο από όλα, μνημόνιο, είπε ότι συμφωνεί τουλάχιστον με το 70% των μνημονιακών μέτρων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και βεβαίως ψήφισε με επιστολική ψήφο το τρίτο μνημόνιο».
 
Επισήμανε ότι βάσει του προγράμματός του, το κόμμα Βαρουφάκη προτείνει «μια από τα ίδια για να προετοιμάσει ένα τέταρτο μνημόνιο» ενώ συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων Βαρουφάκη για το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών και εν τέλει σε όλα τα ζητήματα είτε οικονομικής φύσης, είτε εξωτερικής πολιτικής είναι «μια επικίνδυνη συστημική δύναμη που μόνο ως τσόντα μπορεί να κολλήσει -και αυτός είναι ο λόγος αν του δώσουν 3%- σε μια κυβέρνηση ΝΔ ή αύριο σε ότι ήθελε προκύψει».
 
Είπε ότι όσο πιο ψηλά θα είναι το ΚΚΕ «και πάνω από το 5,3% των ευρωεκλογών» θα είναι καλό για τον ίδιο τον λαό «που θα χαμογελάσει γιατί ξέρει ότι θα έχει μια δύναμη μέσα στη Βουλή που θα μπορεί να προτείνει και να περνά τα δίκαια λαϊκά αιτήματα, ενώ ξέρει ότι θα είμαστε δίπλα του και στους καθημερινούς αγώνες γιατί τα προβλήματα είναι μπροστά μας και μια κυβέρνηση ΝΔ θα πάρει και καινούργια μέτρα και μόνο το ΚΚΕ μπορεί να είναι εκεί ως ισχυρή δύναμη να αντιπαλέψει, να εμποδίσει, να βάλει φρένο σε μια άσχημη κατάσταση για τον λαό».
 
Απευθυνόμενος στον κόσμο που προβληματίζεται, τον κάλεσε «με το χέρι στην καρδιά να κάνει το βήμα τώρα. Δεν θα το μετανιώσει αν ψηφίσει ΚΚΕ, θα είναι υπέρ του, θα είναι υπέρ των συμφερόντων του».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38