search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:23
MENU CLOSE

Καλαμάτα: Επιστρέφουν και φέτος οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες (Photos)

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2080
4-7-2019
08.07.2019 06:00
diethneis-moysikes-meres-kalamatas-1.jpg

 

Για μία ακόμη χρονιά κάτοικοι και επισκέπτες της Καλαμάτας πρόκειται να απολαύσουν ένα συναρπαστικό μουσικό καλοκαίρι με ξεχωριστές συνεργασίες, καταξιωμένους μουσικούς και υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας.

Πάνω από 130 μουσικοί από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, το Μεξικό, την Ουκρανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ουζμπεκιστάν θα δώσουν το δυναμικό «παρών» στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, συμπράττοντας σε 17 συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν από 3 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε την 1η Ιουλίου με το masterclass «Λυρικού Τραγουδιού και Σκηνικής Παρουσίας» των Άρη Χριστοφέλλη και Παναγιώτη Αδάμ, ενώ σήμερα, 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού, υπό την αιγίδα της αυστριακής πρεσβείας, εμφανίζεται για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα η Αυστριακή Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων Danubia.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, το διεθνώς αναγνωρισμένο ελληνικό σύνολο «ARTéfacts ensemble» παρουσίασε στους μικρούς μας φίλους ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά του Στάθη Γυφτάκη, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, ενώ μια μέρα μετά, στις 5 Ιουλίου, η Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων Danubia θα χαρίσει στο κοινό μια ακόμα συναυλία, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, με σολίστ τη νέα και ταλαντούχα τσελίστα Cristina Basili.

Λίγες μέρες μετά, στις 9 Ιουλίου, το φεστιβάλ μάς δείχνει για πρώτη φορά το σινεφιλικό του πρόσωπο με μια συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Πρόκειται για την ταινία – σύμβολο του ιμπρεσιονιστικού κινηματογράφου, «Το εργαστήριο του Δρος Καλιγκάρι» (1920), που θα προβληθεί με συνοδεία ζωντανής πρωτότυπης αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής του Αρίωνα Γυφτάκη.

Στις 10 Ιουλίου ξεκινούν τα masterclass πιάνου με την Αλεξία Μουζά, βιολιού με τον Felix Froschhammer και βιολοντσέλου με την Indira Rahmatulla, που θα διαρκέσουν μέχρι και τις 18 Ιουλίου, ενώ την ίδια μέρα οι Daniel Dascălu, Radu Barabancea, Jamila Garayusifli, Calendar Jordanovski και Δημήτρης Λάμπος εμφανίζονται στο Studio του Μεγάρου Μουσικής σε μια βραδιά μουσικής δωματίου, χαρίζοντας στο κοινό δύο μαγευτικές συνθέσεις των Debussy και Dvořák.

Την επόμενη βραδιά (11 Ιουλίου) σειρά να μας «ταξιδέψουν» έχουν ο Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο) και ο Τίτος Γιουβέλης (πιάνο), ένα ευρέως αναγνωρισμένο ντουέτο, που θα μας μεταφέρει στον κόσμο των ρωσικών συνθέσεων για βιολοντσέλο και πιάνο.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας χαρίζουν στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μελωδίες και ιδιαίτερες γεύσεις, επιχειρώντας να «πλέξουν» τους κόσμους της μουσικής και του οίνου στο Δημοτικό Ωδείο. Μια μέρα μετά, στις 15 Ιουλίου, οι θεατές του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μεγάλη συναυλία των Αλεξία Μουζά, Felix Froschhammer, Indira Rahmatulla και Ηλία Σδούκου στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες των masterclass βιολιού, βιολοντσέλου και πιάνου θα έχουν τη δυνατότητα να εμφανιστούν πολλές φορές επί σκηνής.

Τα masterclass ρίχνουν αυλαία την Πέμπτη 18 Ιουλίου με ένα ρεσιτάλ βιολοντσέλου με τον ανερχόμενο βιολοντσελίστα Benedict Kloeckner και τη διάσημη πιανίστα Danae Dörken στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. Ένα ρεσιτάλ που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Στις 19 Ιουλίου, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας παραδίδουν τη σκυτάλη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ακολουθούν μουσικολογικά σεμινάρια και workshop με τους Καίτη Ρωμανού, Αθανασία Κυριακίδου και Riccardo Vaglini, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Από 25 μέχρι 31 Αυγούστου θα διεξαχθεί η ελληνοαυστριακή μουσική ακαδημία εγχόρδων «Strings in Motion» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Το φεστιβάλ κλείνει με δύο συναυλίες της ορχήστρας δωματίου και των συνόλων στις 29 και 30 Αυγούστου.

Στις 28 Αυγούστου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και μια συναυλία στο Costa Navarino. Όλο αυτό το διάστημα θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως το μεγάλο πάρτι με τους Blues Escape, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας (Kalamata International Music Days) διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, ενώ σημαντικό ρόλο τόσο στην εδραίωση του φεστιβάλ όσο και στην ανάπτυξή του παίζουν, αναμφισβήτητα, το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια με τη σημαντική χορηγία του, καθώς και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που με τη δωρεά του ενισχύουν τη δυναμική του φεστιβάλ, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του στα περιφερειακά φεστιβάλ της ελληνικής επικράτειας.

INFO:

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει

έως τις 30 Αυγούστου 2019

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας –

Βιλεαρδουίνου, Καλαμάτα 241 00,

2721 021881

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – Αρτέμιδος

και Κλαδά, Καλαμάτα

Πρόσθετες πληροφορίες:

www.kalamatamusicdays.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17