search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:45
MENU CLOSE

Προσοχή: Αν το αντηλιακό σας δεν έχει αυτό το συστατικό, είναι άχρηστο!

06.07.2019 15:36
Προσοχή: Αν το αντηλιακό σας δεν έχει αυτό το συστατικό, είναι άχρηστο!  - Media

 

Όλοι αγαπούν τον ήλιο και το μαύρισμα που κερδίζουν από την έκθεσή τους σε αυτόν. Παρόλα αυτά η χρήση του αντηλιακού ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητη. Ποιο είναι, όμως, το σωστό αντηλιακό και τι συστατικά πρέπει να περιέχει;

Παρόλο που πιστεύεται πως το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνεις κανείς για να «γλιτώσει» από τον καρκίνο του δέρματος, οι ειδικοί λένε πως δεν αρκεί μόνο αυτό για να παραμείνετε ασφαλείς. Πρέπει να γνωρίζετε τι περιέχει το αντηλιακό που έχετε επιλέξει.

Τι πρέπει να προσέχετε!

  • Ψάξτε για το συστατικό-κλειδί Δεν είναι όλα τα αντηλιακά το ίδιο καλά. Αναζητήστε ένα προϊόν που περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου πράγμα που παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή προστασία από τις ακτίνες UVA. Οι ακτίνες UVA είναι οι πιο επιβλαβείς καθώς διεισδύουν βαθύτερα μέσα στην επιδερμίδα και προκαλούν τις περισσότερες βλάβες στο δέρμα.
  • Ψάξτε για τυχόν τοξικά συστατικά Δεν κερδίζετε τίποτα αν απλώνετε στην επιδερμίδα σας κάποιο προϊόν το οποίο είναι γεμάτο τοξικά συστατικά. Πολλά αντηλιακά περιέχουν επιβλαβή συστατικά τα οποία μπορείτε να αποφύγετε αν ξέρετε τι ακριβώς ψάχνετε.

Αυτά είναι τα τοξικά συστατικά που πρέπει να γνωρίζετε για να αποφεύγετε: οξυβενζόνη, οκτινοξάτη, φθαλικές ενώσεις, παραμπέν, δισφαινόλη Α, άρωμα, μεθυλισοθειαζολινόνη και παλμιτικό ρετινυλεστέρα.

  • Προσέξτε τον δείκτη προστασίας Παίζει όντως τόσο μεγάλη σημασία το νούμερο; Ναι, παίζει αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζετε. Τα οφέλη των αντηλιακών που έχουν δείκτη προστασίας πάνω από 30 είναι μηδαμινά. Το αντηλιακό με SPF 30 προστατεύει την επιδερμίδα κατά 97%, αυτό με SPF 50 κατά 98% και αυτό με SPF 100 κατά 99%. Επιπλέον λόγω του ότι τα αντηλιακά με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας κοστίζουν περισσότερο, αυτοί που τα παίρνουν χρησιμοποιούν μικρότερες ποσότητες πράγμα που είναι λάθος καθώς αφήνει το δέρμα εκτεθειμένο.
  • Μείνετε μακριά από σπρέι Η καλύτερη λύση είναι να επιλέγετε αντηλιακό σε λοσιόν, στικ ή κρέμα καθώς με το σπρέι μπορεί να μην καταφέρνετε να καλύπτετε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας σας ακόμα και όταν το απλώνετε ευλαβικά.
  • Βάζετε αντηλιακό νωρίς και τακτικά Ναι, μπορεί να είναι βαρετό να απλώνετε αντηλιακό όλη μέρα αλλά δεν αξίζει να ρισκάρετε την υγεία σας λόγω βαρεμάρας ή παράλειψης. Βάζετε αντηλιακό 20 λεπτά πριν την έκθεσή σας στον ήλιο έτσι ώστε να το απορροφήσει η επιδερμίδα σας. Έπειτα, βάζετε κάθε δύο ώρες ή και πιο συχνά αν ιδρώνετε ή κολυμπάτε.

Πηγή: spirossoulis

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:45