08/04/2020 22:30:35
2.4.2012

Σχέδιο ανάπτυξης από Μπακογιάννη - Φέρχοφσταντ

Σχέδιο ανάπτυξης από Μπακογιάννη - Φέρχοφσταντ - Media

Σχέδιο με την επωνυμία «Ελλάδα 2020», πρόκειται να παρουσιάσουν ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις 13:30 τη Δευτέρα.

Έπειτα, στις 14:30, η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Φέρχοφσταντ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το εν λόγω σχέδιο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνεται: «Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή υλοποιεί το αυστηρότερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη. Συντάξεις και μισθοί έχουν περικοπεί δραματικά, οι δημόσιες δαπάνες παραμένουν διογκωμένες, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν προκαλώντας μαζική ανεργία και οι πολίτες δεν βλέπουν τέλος σε αυτήν την κρίση. Εν τω μεταξύ, οι εθνικές εκλογές προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τα παλιά πολιτικά κόμματα έχουν πλέον λίγα να προσφέρουν.

»Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μια ριζοσπαστική ρήξη με το παρελθόν. Η κρίση προσφέρει μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και καινούριες προοπτικές για το μέλλον. Όμως, υποχρεούται και η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει αλληλεγγύη και υποστήριξη (χρηματοοικονομική και τεχνική) για να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.