search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:09
MENU CLOSE

Στη Σελεσάο το Κόπα Αμέρικα – Νίκησε 3-1 το Περού

07.07.2019 22:26
Στη Σελεσάο το Κόπα Αμέρικα - Νίκησε 3-1 το Περού - Media
 
Η Βραζιλία νίκησε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-1 στο δεύτερο ημίχρονο το Περού στον τελικό του Copa America που διεξήχθη στο «Μαρακανά» και κατέκτησε το ένατο τρόπαιο συνολικά στη διοργάνωση, το πέμπτο της ως «οικοδέσποινα» και το πρώτο από το 2007, αφήνοντας τους Περουβιανούς με το παράπονο στην πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό, ύστερα από 44 χρόνια.
 
Οι παίκτες του Τίτε ήταν σαφώς ανώτεροι μέχρι το 60’ και προηγήθηκαν 2-1, χάνοντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, όμως η αποβολή του Ζέσους στο 68΄τους ανάγκασε να οπισθοχωρήσουν και να πιεστούν, όμως χωρίς να αγχωθούν.
 
Το Περού ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης. Μέχρι το πρώτο 20λεπτο, δεν υπήρξε ρυθμός και το ματς ήταν μέτριο. Όμως, στο 18’ ο Ζέσους δέχτηκε την καταπληκτική μπαλιά του Αλβες και με εκπληκτικές προσποιήσεις και μια καταπληκτική ντρίμπλα «άδειασε» τους αντίπαλους αμυντικούς και με ωραία σέντρα βρήκε μόνο του τον Εβερτον στα λάθος μαρκαρίσματα των αντιπάλων αμυντικών και αυτός πλάσαρε τον Γκαλέσε και άνοιξε το σκορ. Ο Κουτίνιο είχε μια κεφαλιά μόλις άουτ στο 25’ και ο Ζέσους ακόμα μια καλή ευκαιρία για τους «καριόκας».
 
Όμως, σε μία οργανωμένη επίθεση των Περουβιανών, ο Τιάγκο Σίλβα έκανε χέρι, πέφτοντας στο έδαφος και το πέναλτι που δόθηκε, με τη βοήθεια του VAR, μετέτρεψε σε γκολ ο Γκερέρο στο πρώτο γκολ που δέχτηκε ο Αλισον στη φετινή διοργάνωση στο 42’. Η «σελεσάο» απάντησε άμεσα με το πλασέ του Ζέσους μέσα στην περιοχή και έκανε το 2-1 στο 45’.
 
Οι παίκτες του Τίτε ξεκίνησαν «φουριόζοι» στην επανάληψη, ώστε να πετύχουν και τρίτο γκολ για να «καθαρίσουν» τον τελικό. Ο Κουτίνιο και ο Φιρμίνο έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για να το καταφέρουν και κάπου εκεί φάνηκε πως οι Βραζιλιάνοι άρχισαν να οπισθοχωρούν και να δέχονται πίεση, αλλά ανούσια για τοις παίκτες του Ρικάρντο Γκαρέκα. Οι Περουβιανοί προσπαθούσαν με πλαγιοκοπήσεις να βάλουν την μπάλα μέσα στην περιοχή του Αλισον, όμως είτε ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ, είτε οι αμυντικοί «καθάριζαν» τις επικίνδυνες φάσεις. Σε όλα τα παραπάνω, συνετέλεσε και το άτσαλο μαρκάρισμα του Ζέσους που έφερε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι στο 68’.
 
Έτσι, στο 73’ το σουτ του Τράουκο έδιωξε σε κόρνερ ο Αλισον και στο 74’ η βολίδα του Φλόρες έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Ο Τίτε έβγαλε τον Κουτίνιο και έβαλε και τρίτο σέντερ μπακ, τον Μιλιτάο, για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Το ματς άρχισε να γίνεται πιο δυναμικό, κάτι που συνέφερε τη «σελεσάο», την ώρα που οι Περουβιανοί δεν έβρισκαν πλέον διαδρόμους και άρχισαν να κουράζονται. Έτσι, μια καταπληκτική προσπάθεια του Εβερτον, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζαμπράνο, έφερε πέναλτι για τους Βραζιλιάνους που μετέτρεψε σε γκολ ο Ριτσάρλισον και έκανε το 3-1, «καθαρίζοντας» τον τελικό στο 90’ και η Βραζιλία πήρε το ένατό της Copa America.
 
Πηγή: sport-fm.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15