search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:43
MENU CLOSE

Οι νέοι συσχετισμοί στον Τύπο μετά τις εκλογές – Ποιοι πανηγυρίζουν και ποιοι ετοιμάζουν αντιπολίτευση (Photos)

08.07.2019 06:39
Οι νέοι συσχετισμοί στον Τύπο μετά τις εκλογές - Ποιοι πανηγυρίζουν και ποιοι ετοιμάζουν αντιπολίτευση (Photos) - Media

Νέοι συσχετισμοί και νέες ισορροπίες διαμορφώνονται στον ελληνικό τύπο μετά τις εκλογές και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Με μια πρώτη ματιά είναι φανερό ότι οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έχουν πλέον την μερίδα του λέοντος. Οι αντιπολιτευόμενες είναι λίγες αλλά με ξεκάθαρη ταυτότητα και διάθεση για μαχητική υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος , διαμορφώνεται και μία τρίτη κατηγορία. Πρόκειται για εφημερίδες που εμφανώς αμήχανα ψάχνουν να διαμορφώσουν νέες σχέσεις και νέο βηματισμό τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την αντιπολίτευση.

Ας τις δούμε αναλυτικά: Καθημερινή, Νέα, Ελεύθερος Τύπος και Φιλελεύθερος, χωρις ενδοιασμούς κυκλοφόρησαν με πανηγυρικά πρωτοσέλιδα– αφίσες και κάνουν λόγο για «θρίαμβο Μητσοτάκη», «απόλυτη κυριαρχία», «εντολή για αλλαγή», «ευκαιρία για τη χώρα» κλπ.

Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών και Κόντρα φαίνεται ότι επιλέγουν να υπερτονίσουν την αντοχή του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν ότι η «Αριστερά είναι εδώ», «Κυριαρχία Αλέξη Τσίπρα στην κεντροαριστερά» κλπ.

Τέλος, στην τρίτη κατηγορία βρίσκεται το Εθνος που στην πρώτη σελίδα του αναφέρει συγκρατημένα ότι υπάρχει «Καθαρός διάδρομος για τον Μητσοτάκη» συνοδευόμενη από μια μεγάλη φωτογραφία του νέου Πρωθυπουργού.

Oi εφημερίδες, τέλος, Δημοκρατία και Εστία αναδεικνύουν τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά αμήχανα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα είχε έλθει πολλές φορές σε προσωπική κόντρα με τον αρχηγό της ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει κατηγορήσει ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:42