search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:59
MENU CLOSE

Διακοπές για…δύο: Τα πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας (Video)

08.07.2019 07:12
Διακοπές για…δύο: Τα πιο ρομαντικά νησιά της Ελλάδας (Video) - Media

 

Ψάχνετε τον ιδανικό προορισμό γι’αυτό το καλοκαίρι για εσάς και το ταίρι σας; Είστε τυχεροί γιατί εμείς σας αποκαλύπτουμε τα καλύτερα νησιά της Ελλάδας για ζευγάρια.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ρομαντικές γωνιές, αλλά και νησιά που μπορεί να μην υπόσχονται ξέφρενη διασκέδαση, αλλά θα σας αποζημιώσουν με τα πιο ονειρικά ηλιοβασιλέματα, τις απομονωμένες αμμουδιές και τα γραφικά στενάκια για αξέχαστους περιπάτους με το ταίρι σας και μπορούν να σας βγουν και πολύ οικονομικά…

Φολέγανδρος

Η χώρα αυτού του ιδιαίτερου νησιού είναι κάτι παραπάνω από όμορφη! Στη Φολέγανδρο τα μαγαζάκια είναι όλα προσεγμένα και τα περβάζια είναι όλα στολισμένα με όμορφα μυρωδάτα λουλούδια.

Φυσικά και υπάρχουν καταγάλανες παραλίες, με το Κάτεργο να ξεχωρίζει! Ενώ, αν αποζητάτε μια νυχτερινή έξοδο για γλέντια με το πιο αγαπημένο σας πρόσωπο κάντε το στις πλατείες Πιάτσας και Ντουνάβηδων.

Αμοργός

Επιλέξτε σαν ορμητήριο ένα από τα πολλά και φιλόξενα χωριουδάκια της Αμοργού!Μπορείτε να γλεντήσετε σε ένα από τα πανηγύρια που διοργανώνονται και να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, όπως το “πατατάτο” (κοκκινιστό κατσικίσιο κρέας με πατάτες) και το “ξιδάτο” (ψιλοκομμένα κατσικίσια εντόσθια, βρασμένα με ξίδι και σκόρδο), στην πηγή τους.

Μην παραλείψετε να ανεβείτε στον αρχαιολογικό χώρο της Μινώας, σε λόφο πάνω από τα Κατάπολα. Αν αντικρύσετε πολλά ζευγάρια από Γαλλία πάντως, μην απορήσετε. Οι σκηνές της ταινίας του Γάλλου Luc Besson “Le Grand Bleu” (Απέραντο Γαλάζιο), που γυρίστηκαν στο νησί, έκαναν τη δουλειά τους και με το παραπάνω.

Ιθάκη

Η Ιθάκη, το νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα μπορεί να μην φημίζεται για την νυχτερινή ζωή του και τις ατελείωτες ευκαιρίες για clubbing,αλλά είναι ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε με το/την σύντροφό σας και να βουτήξετε σε μια από τις όμορφες παραλίες Φιλιατρό, Γιδάκι και Σαρακήνικο, (στη δεύτερη θα χρειαστεί καραβάκι).

Κύθηρα

Στα Κύθηρα θα χρειαστεί να πάρετε αυτοκίνητο, προκειμένου να ευχαριστηθείτε τις περιπλανήσεις στο νησί! Οι παραλίες Καλαδί, Κομπονάδα και Φυρή Άμμος είναι οι καλύτερες του νησιού για κολύμπι, ενώ οι Ζωγραφιές (όνομα και πράγμα) μπορούν να γίνουν το ορμητήριό σας, μιας και βρίσκονται απίστευτα κοντά στη χώρα.

Μήλος

Η Μήλος, νάμεσα στις 75 παραλίες της, με την Αγία Κυριακή, των Τριάδων, το Τσιγκράδο, το πολυφωτογραφημένο Σαρακήνικο και το Κλέφτικο να… κλέβουν την παράσταση, αναμφισβήτητα θα απολαύσετε αξέχαστες βουτιές μαζί με το ταίρι σας!

Η Μήλος είναι το κατ’εξοχήν ζευγαρονήσι, με θέα εκπληκτική, καλό φαγητό και απόκοσμα τοπία που αξίζει να θαυμάσετε παρέα με το έτερο ήμισυ!

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη όπως όλοι ξέρουμε είναι ο ορισμός του ρομαντικού τοπίου! Τα ηφαιστειογενή βράχια που προσφέρουν μοναδική θέα στην Καλντέρα, το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Οίας -που σου επιβάλλει να σφίξετε το χέρι του συντρόφου σας και να το θαυμάσετε παρέα- το πολυφωτογραφημένο Ημεροβίγλι είναι όλα εκείνα τα ρομαντικά στοιχεία που θα συνθέσουν, λιθαράκι-λιθαράκι, τον πίνακα των διακοπών σου με τον αγαπημένο σου.

Πάτμος

Η Πάτμος -που αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά οικιστικά σύνολα του Αιγαίου- με προσεγμένα μπαράκια με ιδιαίτερη αισθητική, αλλά και ήσυχα φινετσάτα δωμάτια για κομψή διαμονή. Μην παραλείψετε να εντάξετε στο πράγραμμά σας την παραλία της Ψιλής Άμμου, αλλά και μια επίσκεψη στο Σπήλαιο όπου λέγεται ότι ο Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη το 95μ.Χ.. Επίσης να έχετε υπόψιν πως το νησί αυτό δεν είναι μεγάλο σε μέγεθος, οπότε ένα 5ήμερο είναι αρκετό για να το γυρίσετε και να περισσέψει και άπλετος χρόνος για σας.

Αλόννησος

Σε αντίθεση με την γειτονική της Σκιάθο, η Αλόννησος είναι άλλη φάση. Χαριτωμένα μπαράκια που θα σας εμπνεύσουν για ένα ρομαντικό ποτάκι, παραδοσιακά ταβερνάκια και αρκετή ζωή στη Χώρα (ή αλλιώς Παλιό Χωριό) και το Πατητήρι (το λιμάνι), αλλά και μικροί ψαράδικοι οικισμοί με πανέμορφες παραλίες και ψαροταβέρνες με τα ψαράκια να σπαρταράνε.

Μην παραλείψετε να φάτε ένα σπέσιαλ γεύμα με αστακομακαρονάδα για δύο, μιας και το νησί φημίζεται για τους αστακούς, όπως και οι υπόλοιπεςΣποράδες, αλλά και να ρίξετε από μια βουτιά στην παραλία του Αγίου Δημητρίου, στο Λευτό Γυαλό και στο Μικρό Μουρτιά. Aν είστε ζευγάρι που αγαπάει τη φύση και τα ζώα, περάστε και μια βόλτα από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου (Βορείων Σποράδων) και δείτε, μεταξύ άλλων, τις φώκιες Μονάχους-Μονάχους, ή κάντε κατάδυση και πεζοπορία.

Αστυπάλαια

Η “πεταλούδα του Αιγαίου” συνδυάζει το άγριο φυσικό τοπίο με μια αξεπέραστη γραφικότητα που σίγουρα αξίζει να δείτε από κοντά! Επισκεφθείτε κάποια από τις παραλίες: Τζανάκια, Άγιος Κωνσταντίνος, Βάτσες, Πάνορμος και Παχιά Άμμος, Πλάκες. Είναι μικρές και κάποιες από αυτές, ερημικές. Αν έχετε σκοπό να νοικιάσετε μικρό σκαφάκι – δε χρειάζεται ειδική άδεια- θα το βρείτε στο Λιβάδι.

Επιβάλλεται ένας απογευματινός περίπατος τη ρομαντική ώρα του δειλινού στο Κάστρο, με τελικό προορισμό το cafe Αρχιπέλαγος, για να αγναντέψετε τη Χώρα και να δοκιμάσετε τη σοκολατίνα με το πιπέρι, που η χάρη της έχει φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Πηγή: travelstyle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55