search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:06
MENU CLOSE

Άνθρωπος «αράχνη»: Αναρριχήθηκε με γυμνά χέρια στον ψηλότερο ουρανοξύστη του Λονδίνου (Video)

08.07.2019 14:31
107787558_hi055167337_1.jpg

 

Ένας άνδρας αναρριχήθηκε τη Δευτέρα με γυμνά χέρια στο Shard, στο Λονδίνο, τον υψηλότερο ουρανοξύστη στη Βρετανία, έγινε γνωστό από την αστυνομία και από την εταιρία διαχείρισης του κτιρίου REM.

Η αστυνομία εξήγησε ότι ειδοποιήθηκε νωρίς το πρωί, ότι ένας άνθρωπος σκαρφάλωνε χωρίς σκοινιά ούτε εξοπλισμό στον ουρανοξύστη που είναι κοντά στον Τάμεση, στο κέντρο του Λονδίνου.

“Οι υπηρεσίες διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή και ο άνδρας βρίσκεται τώρα μαζί με αστυνομικούς. Δεν συνελήφθη”, διευκρίνισε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Το Shard, ουρανοξύστης κατασκευασμένος από γυαλί και μέταλλο, έργο του Ιταλού Ρέντσο Πιάνο, έχει ύψος σχεδόν 310 μέτρα και είναι το ψηλότερο κτίριο στη Βρετανία. Στεγάζει γραφεία, μπαρ και εστιατόρια.

“Αντιμετωπίσαμε ένα περιστατικό στο Σαρντ. Ένας άνθρωπος σκαρφάλωνε στον ουρανοξύστη”, ανακοίνωσε η Real Estate Management (REM) χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα του άνδρα. “Η αστυνομία απέκλεισε για λόγους ασφαλείας περιοχές γύρω από τον ουρανοξύστη, οι οποίες σταδιακά άνοιξαν ξανά στην κυκλοφορία”, πρόσθεσε η εταιρία.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Αλέν Ρομπέρ, του “Γάλλου spiderman”, ο οποίος συνηθίζει τέτοιου είδους αναρριχήσεις, δήλωσε ότι ο Ρομπέρ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ινδονησία και δεν ήταν ο άνδρας που σκαρφάλωνε στο Σαρντ.

Τον Οκτώβριο του 2018 ο Ρομπέρ, τότε 56 ετών, είχε σκαρφαλώσει με γυμνά χέρια και χωρίς εξοπλισμό σε έναν ουρανοξύστη 46 ορόφων στο City παραλύοντας την κυκλοφορία σε ένα μέρος του οικονομικού κέντρου του Λονδίνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:06