search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:47
MENU CLOSE

Υπουργείο Πολιτισμού: «Πασόκα» παρέδωσε σε «Πασόκα» (photo)

09.07.2019 11:27
4849119

 

Η τελετή παράδοσης – πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού έμοιαζε να έρχεται από το παρελθόν – και συγκεκριμένα από… ανασχηματισμό κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Ένα πρώην στέλεχος του – πάλαι ποτέ – κραταιού Κινήματος παρέδωσε σε άλλο πρώην «πράσινο» στέλεχος.

Η Μυρσίνη Ζορμπά, που παρέδωσε, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε μέλος του ΠΑΜ, της Ελληνοευρωπαϊκής Κίνησης Νέων (1970-1973).

Το 2000-2004 διορίστηκε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απο τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Kώστα Σημίτη και συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Ομάδα. Το χρονικό διάστημα 2009-2015 διετέλεσε Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Σημίτη.

Η αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη, επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, είναι επίσης πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Τον Δεκέμβριο του 2009, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, διορίστηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, την οποία κατείχε, επίσης, μεταξύ Μαρτίου 1999 – Μαρτίου 2004 την εποχή της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη.

Η Λίνα Μενδώνη, έχει χαρακτηρισθεί ως η «σιδηρά κυρία» του υπουργείου Πολιτισμού. Από την έγκριση των Ολυμπιακών Έργων, στην ολοκλήρωση της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, στην ένταξη-ρεκόρ έργων στο ΕΣΠΑ, που έδωσαν πίσω στην πόλη εμβληματικά κτίρια, ως τις κλοπές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, τις συγκρούσεις με τους συνδικαλιστές, που δεν δίστασαν να ανέβουν πάνω στα Προπύλαια της Ακρόπολης, ο ρόλος της ήταν πάντα καθοριστικός.

 

.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43