search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Κρήτη: Οικολογική καταστροφή στον κόλπο της Κισάμου – Πλοίο κινδυνεύει να βυθιστεί

09.07.2019 17:46
Κρήτη: Οικολογική καταστροφή στον κόλπο της Κισάμου – Πλοίο κινδυνεύει να βυθιστεί - Media

 

Με θαλάσσια μόλυνση απειλείται σοβαρά από την Δευτέρα ο κόλπος του Καστελίου, καθώς παρατημένο σκάφος στο λιμάνι έχει αρχίσει να παίρνει κλίση και θεωρείται θέμα χρόνου να βυθιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το zarpanews.gr, πρόκειται για ένα μεγάλο σκάφος περίπου 120 μέτρων, το οποίο ο Τούρκος ιδοκτήτης του το έχει αφήσει εδώ και δύο χρόνια στο λιμάνι του Καστελίου στην Κίσαμο, λόγω βλάβης και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Εδώ όμως και λίγες ώρες όμως το σκάφος, που σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr φέρει 11 τόνους πετρέλαιο, έχει αρχίσει να παίρνει κλίση και υπάρχει κίνδυνος αν βουλιάξει, τα λάδια και το πετρέλαιο που έχει, να κλείσουν τον κόλπο, δημιουργώντας σοβαρή ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή.

Από το πρωί της Δευτέρας οι άνθρωποι του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου, περιμένουν από στιγμή σε στιγμή το αρμόδιο προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το σκάφος, προκειμένου όπως δήλωσαν στο zarpanews.gr «τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να βγάλουν τα λάδια και πετρέλαια και στη συνέχεια να απομακρύνουν το σκάφος, ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή στην θαλάσσια περιοχή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:26