12/12/2019 08:30:19

Αίτημα της Κύπρου στην ΕΕ για ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού - Πειραιά

Αίτημα της Κύπρου στην ΕΕ για ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού - Πειραιά - Media

 

Ολοκληρώθηκε η μελέτη βιωσιμότητας, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των λιμανιών Λεμεσού-Πειραιά για τα αποτελέσματα της οποίας, ενημέρωσε σήμερα την Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής στην Κύπρο η εκεί υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλίδου.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, ήδη έχει σταλεί αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, με την συνδρομή και του εφόρου κρατικών ενισχύσεων.

Όπως εξήγησε η κ. Πηλίδου προκύπτει ένα χρηματοδοτικό κενό το οποίο θα επιχειρηθεί να καλυφθεί με επιδότηση από το κράτος είτε από εθνικούς πόρους είτε μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όπως αναφέρεται στο kanali6.com.cy, οι απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένονται εντός του Φθινοπώρου, ανέφερε και πρόσθεσε ότι στην συνέχεια το Υφυπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει με τη διαδικασία της προκήρυξης προσφορών, για εξεύρεση επενδυτών.

Ήδη εξήγησε η υφυπουργός Ναυτιλίας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές, σημειώνοντας ότι το κατά πόσο θα υλοποιηθεί στην πράξη είναι κάτι που θα διαφανεί στην συνέχεια.

Ενδιαφέρον είπε έχουν επιδείξει και αρκετοί πλοιοκτήτες, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουν το ύψος της χρηματοδότησης και την τιμή του εισιτηρίου.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η σύνδεση να γίνει μέσω ενδιάμεσου σταθμού όπως η Ρόδος. Με βάση τη μελέτη, υπολογίζεται ότι η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι μια φορά την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και μια φορά το δεκαπενθήμερο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι το Λιμάνι Λεμεσού είναι το καταλληλότερο αφού πέραν των υποδομών που διαθέτει είναι και πιο κοντινό σε σχέση με αυτό της Λάρνακας, οπότε θα είναι και χαμηλότερο το κόστος του καυσίμου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.