search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:13
MENU CLOSE

Αίτημα της Κύπρου στην ΕΕ για ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού – Πειραιά

10.07.2019 07:42
Κορωνοϊός: Οι δήμαρχοι των νησιών ζητάνε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις - Media

 

Ολοκληρώθηκε η μελέτη βιωσιμότητας, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των λιμανιών Λεμεσού-Πειραιά για τα αποτελέσματα της οποίας, ενημέρωσε σήμερα την Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής στην Κύπρο η εκεί υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλίδου.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός, ήδη έχει σταλεί αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, με την συνδρομή και του εφόρου κρατικών ενισχύσεων.

Όπως εξήγησε η κ. Πηλίδου προκύπτει ένα χρηματοδοτικό κενό το οποίο θα επιχειρηθεί να καλυφθεί με επιδότηση από το κράτος είτε από εθνικούς πόρους είτε μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όπως αναφέρεται στο kanali6.com.cy, οι απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένονται εντός του Φθινοπώρου, ανέφερε και πρόσθεσε ότι στην συνέχεια το Υφυπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει με τη διαδικασία της προκήρυξης προσφορών, για εξεύρεση επενδυτών.

Ήδη εξήγησε η υφυπουργός Ναυτιλίας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές, σημειώνοντας ότι το κατά πόσο θα υλοποιηθεί στην πράξη είναι κάτι που θα διαφανεί στην συνέχεια.

Ενδιαφέρον είπε έχουν επιδείξει και αρκετοί πλοιοκτήτες, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουν το ύψος της χρηματοδότησης και την τιμή του εισιτηρίου.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η σύνδεση να γίνει μέσω ενδιάμεσου σταθμού όπως η Ρόδος. Με βάση τη μελέτη, υπολογίζεται ότι η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι μια φορά την εβδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και μια φορά το δεκαπενθήμερο κατά τους χειμερινούς μήνες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι το Λιμάνι Λεμεσού είναι το καταλληλότερο αφού πέραν των υποδομών που διαθέτει είναι και πιο κοντινό σε σχέση με αυτό της Λάρνακας, οπότε θα είναι και χαμηλότερο το κόστος του καυσίμου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01