search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:56
MENU CLOSE

Βρούτσης στο ΣΕΠΕ: Κεντρική προτεραιότητα η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας

10.07.2019 13:42
4850626.jpg
 
Toυς κύριους στόχους και προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που καθορίστηκαν στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, μετά την εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, στην πρώτη συνάντηση που είχε με τους Επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε).
 
Ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ότι η τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και η αποτροπή κάθε μορφής αυθαιρεσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. «Και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα σε συνέχεια των αυστηρών κυρώσεων που ο ίδιος έχω θεσπίσει ήδη από το 2013», σχολίασε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Απευθύνομαι σε εσάς, τους λειτουργούς του ΣΕΠΕ, στους Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων και τους Επιθεωρητές Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, αλλά και το υποστηρικτικό προσωπικό και θέλω να σας πω ότι σας εμπιστεύομαι. Όλους. Γιατί γνωρίζω ότι, πέραν από τις εξαιρετικές ικανότητες, την εμπειρία και τον επαγγελματικό δυναμισμό, διαθέτετε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των υγιών και συνεπών εργοδοτών που βλάπτονται από τις καταχρηστικές πρακτικές κάποιων παραβατικών επιχειρήσεων. Θα είμαι δίπλα σας. Με τη δική σας στήριξη, αλλά και με τη δική μας ισχυρή πολιτική βούληση, δρομολογούμε την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενδυνάμωση του ΣΕΠΕ» είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
 
Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι οι νόμιμοι εργοδότες που συμμορφώνονται με τις προβλέψεις της νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις και την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτε. «Θα τους στηρίξουμε έμπρακτα ακόμη περισσότερο και με ειδικά κίνητρα. Αλλά όσοι παρανομούν σε βάρος των εργαζομένων, θα μας βρουν μπροστά τους. Ξεκινάμε, λοιπόν, από σήμερα σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, αφήνοντας πίσω την όποια χαλάρωση της τελευταίας προεκλογικής περιόδου», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:56