search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:24
MENU CLOSE

Ανεξέλεγκτες οι μεγάλες πυρκαγιές στη Φθιώτιδα – Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες στη Δίβρη (Photos)

10.07.2019 14:53
Ανεξέλεγκτες οι μεγάλες πυρκαγιές στη Φθιώτιδα - Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες στη Δίβρη (Photos) - Media Gallery 5

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δύο μεγάλες πυρκαγιές στη Φθιώτιδα, βόρεια της Λαμίας.

Η πρώτη με το μεγαλύτερο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 14:00 κοντά στο χωριό Δίβρη και οι φλόγες εξαιτίας του δυνατού αέρα έφτασαν στο χωριό. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που επικαλείται το lamiareport.gr, οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών του βόρειου τμήματος του χωριού, πριν ο άνεμος «σπρώξει» τη φωτιά προς το βουνό.

Ισχυρές χερσαίες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να μην καεί το χωριό. Οι κάτοικοι σοκαρισμένοι έχουν συγκεντρωθεί στη πλατεία, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο (2) αερσοκάφη Canadair και δύο (2) PZL.

Στη Δίβρη έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και νέος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα. Επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας μαζί με τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα.

Φωτιά και στην Αγία Άννα

Η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας, που είναι στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο.

Ευτυχώς οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα είναι δύσκολα και εκεί αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Πληροφορίες: lamiareport.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48