search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:35
MENU CLOSE

Εκκενώθηκε το City Plaza

10.07.2019 17:19
Εκκενώθηκε το City Plaza - Media

 

Εκκενώθηκε από τους πρόσφυγες που στεγάζονταν στο εσωτερικό του καθώς και τους αλληλέγγυους ο χώρος φιλοξενίας προσφύγων City Plaza.

Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο είχε τεθεί υπό κατάληψη το 2016, στην κορύφωση του προσφυγικού ρεύματος από τη Συρία, με σκοπό να αποτελέσει πρότυπο για την φιλοξενία προσφύγων σε ανοιχτές δομές στο κέντρο των πόλεων και όχι σε περίκλειστα «γκέτο».

Η εκκένωση αποτέλεσε απόφαση της διαχειριστικής συνέλευσης της κατάληψης, χωρίς να υπάρξει κάποια πίεση από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για ειλημμένη απόφαση καθώς, μετά από τρία χρόνια, το εγχείρημα είχε φτάσει στα όριά του. Στους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν θα δοθεί στήριξη για μετοίκισή τους σε άλλες δομές ή διαμερίσματα.

Τα χρόνια λειτουργίας του το City Plaza φιλοξένησε χιλιάδες πρόσφυγες από διαφορετικές χώρες, χωρίς να σημειωθεί κάποια σημαντική προστριβή μεταξύ τους. Οικονομικά στηρίχτηκε στην εθελοντική προσφορά εργασίας, υλικών και χρημάτων από εθελοντές και οργανώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του χώρου, μιλώντας στο Open, εκτίμησε ότι χρειάζονται «περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ» για να επανέλθει το κτήριο στην κατάσταση που βρισκόταν το 2016, όταν πάντως ρήμαζε κλειστό και εγκαταλελειμμένο για αρκετά χρόνια.

Σε εκτενή ανακοίνωση η Συνέλευση του City Plaza εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε ο τερματισμός της κατάληψης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24