search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:20
MENU CLOSE

Η Τήνος μάγεψε τους New York Times – Άρθρο αφιερωμένο στα 6 πιο ήσυχα μέρη για διακοπές (Photos)

10.07.2019 18:43
Η Τήνος μάγεψε τους New York Times – Άρθρο αφιερωμένο στα 6 πιο ήσυχα μέρη για διακοπές (Photos) - Media

 

Ένα αγαπητό νησί των Κυκλάδων μάγεψε τους συντάκτες των New York Times, οι οποίοι το συμπεριέλαβαν σε ένα ταξιδιωτικό άρθρο αφιερωμένο στα έξι πιο ήσυχα μέρη για διακοπές στην Ευρώπη μακριά από τα πλήθη.

Η πρόταση, λοιπόν, των δημοσιογράφων των New York Times αφορά σε μία ιδιαίτερη εμπειρία που θα ζήσουν όλοι όσοι επισκεφτούν το όμορφο νησί της Τήνου, και μάλιστα μακριά από την χαρακτηριστική πολυκοσμία δημοφιλέστερων νησιών της χώρας.

Στο άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα για την Τήνο ότι πρόκειται για ένα νησί με μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, υπέροχα γραφικά χωριά φωλιασμένα την ενδοχώρα του νησιού και εντυπωσιακούς περιστερώνες του 18ου αιώνα, από τα σημεία αναφοράς του.

Αναφορά στο άρθρο γίνεται και στο γεγονός ότι η Τήνος είναι ξακουστή για το περίφημο μάρμαρό της, το οποίο από την αρχαιότητα ήδη χρησιμοποιούνταν για διάφορες κατασκευές όπως σπίτια, δρόμους, εκκλησίες κ.α.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο χωριό του Πύργου, το μεγαλύτερο και ομορφότερο όλου του νησιού, με τα γραφικά σοκάκια, την χαρακτηριστική πλατεία με τον γεροπλάτανο και τα παραδοσιακά καφενεία καθώς και στο Βώλακα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία στην Τήνο με τους διάσπαρτους, τεράστιους, στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους.

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι παραλίες του νησιού και τα τοπικά προϊόντα. Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συντάκτες παρομοιάζουν το ηλιοβασίλεμα από τα ορεινά χωριά του νησιού ίδιο με εκείνο της Σαντορίνης, ωστόσο χωρίς την πολυκοσμία από τα πλήθη των τουριστών.

Την σχετική λίστα του NYT συμπληρώνουν οι εξής προορισμοί:

Χάγη, Ολλανδία

Βαλένθια, Ισπανία

Κότορ, Μαυροβούνιο

Όλομουτς, Τσεχία

Λούκα, Ιταλία

Πηγή: travel.eleftheriaonline.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15