06/06/2020 14:33:51

Γεννήτριες και μηχανήματα του Στρατού μεταφέρονται στη Χαλκιδική

Γεννήτριες και μηχανήματα του Στρατού μεταφέρονται στη Χαλκιδική  - Media

 

Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες τη νύχτα τη Χαλκιδική και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της έχει ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός των ενόπλων δυνάμεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πέραν των ερευνών που διεξάγονται από το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, ο υπουργός δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να παράσχουν με συγκεκριμένο σχέδιο, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τις υπηρεσίες τους, όπου αυτό ζητηθεί.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για μεταφορά γεννητριών του Στρατού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να προστατευτούν ευπαθή προϊόντα, μέχρι να επιτευχθεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επίσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μηχανήματα του Στρατού θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών, που αφορούν κυρίως το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.