search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:26
MENU CLOSE

Νέα κλιμάκωση στα στενά του Ορμούζ – Επεισόδιο με ιρανικά πλοία και βρετανική φρεγάτα (χάρτης)

11.07.2019 07:15
Νέα κλιμάκωση στα στενά του Ορμούζ - Επεισόδιο με ιρανικά πλοία και βρετανική φρεγάτα (χάρτης) - Media

 

Τρία ιρανικά πλοία προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διέλευση ενός βρετανικού πλοίου, του British Heritage, από το Στενό του Χορμούζ, όμως απομακρύνθηκαν έπειτα από προειδοποίηση μιας βρετανικής φρεγάτας, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

«To HMS Montrose αναγκάστηκε να μπει μεταξύ των ιρανικών πλοίων και του British Heritage και να εκδώσει προειδοποιήσεις προς τα ιρανικά πλοία, τα οποία τότε απομακρύνθηκαν», ανέφερε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης σε ανακοίνωσή του.

«Ανησυχούμε από αυτή την ενέργεια και εξακολουθούμε να καλούμε τις ιρανικές αρχές να αποκλιμακώσουν την κατάσταση στην περιοχή», προσθέτει η ανακοίνωση.

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου μία εβδομάδα αφού μέλη του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας συνέλαβαν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 στα ανοικτά του Γιβραλτάρ καθώς πίστευαν ότι μετέφερε αργό πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην εμπόλεμη χώρα από την ΕΕ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης διέψευσαν σήμερα τον ισχυρισμό, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23