search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:03
MENU CLOSE

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων από την Χαλκιδική (video)

11.07.2019 08:44
Συγκλονίζουν οι περιγραφές των αυτόπτων μαρτύρων από την Χαλκιδική (video) - Media

 

Δεν θα μπορούσε κανείς ούτε να φανταστεί όσα έζησαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών της Χαλκιδικής το βράδυ της Τετάρτης μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εξι άνθρωποι νεκροί, πολλοί τραυματίες και ολόκληρα χωριά να αντιμετωπίζουν τεράστιες καταστροφές.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, σε πολλά σημεία, οι εικόνες παραπέμπουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφικό σεισμό.

Η κακοκαιρία άφησε νεκρούς σε τρεις περιοχές: Νέα Πλάγια, Νέα Ποτίδαια και Σωζόπολη.

Η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα στο Πρώτο Θέμα είναι ανατριχιαστική:

«Ήταν τόσο μεγάλη η σφοδρότητα του ανέμου εκείνη τη στιγμή που έριξε τα δέντρα, έριξε το σκέπαστρο της ταβέρνας και καταπλάκωσε τους ανθρώπους.

Κάποιους καταφέραμε να τους απεγκλωβίσουμε, αλλά για την άτυχη γυναίκα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε δοκούς για να σηκώσουμε το σκέπαστρο και δυστυχώς ήταν μάταιη η προσπάθειά μας. Το παιδί, το πήρε ο άνεμος και το σήκωσε κυριολεκτικά.

Το πέταξε στην απέναντι τζαμαρία του καταστήματος, δεν ήταν μέσα στην ταβέρνα εκείνη τη στιγμή. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας, ήταν τραγικές οι εικόνες πραγματικά. Μετά έμαθα ότι το παιδάκι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο».

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε σε δημοσιογράφους κάτοικος της Χαλκιδικής ο οποίος ήταν επίσης στην ίδια ταβέρνα. «Δεν καταλάβαμε τίποτα. Τρέξαμε, βγάλαμε όσους μπορουσαμε, είχαμε καμιά 10αρια τραυματίες. Τη γυναίκα δεν μπορούσαμε να τη βγάλουμε» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την ίδια οι άνεμοι ήταν τόσο σφοδροί ώστε «σήκωσε κιόσκια από άλλα καταστήματα και τα έφερε εδώ».

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μουδανιών κ. Καλτσάς περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ως «τυφώνα» αυτό που έζησε το βράδυ της Τετάρτης η Χαλκιδική. Ολα έγιναν από τις εννιάμισι έως τις δέκα το βράδυ.

Μεταξύ των τραυματιών που διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας ήταν και μία γυναίκα, που ο αέρας την είχε πετάξει σε έναν κάδο σκουπιδιών και στη συνέχεια ο κάδος παρασύρθηκε για πεντακόσια μέτρα.

Το Κέντρο Υγείας -όπως και όλη η περιοχή- δεν είχε ρεύμα και η προσπάθεια περίθαλψης έγινε με τη λειτουργία των γεννητριών. Οπως είπε ο διευθυντής του Κέντρου στελέχη της Πολιτικής Προστασίας μετέβησαν επί τόπου για να διαπιστώσουν τι ανάγκες υπήρχαν, ενώ υπήρξε και επικοινωνία από το υπουργείο Υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:01