search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:07
MENU CLOSE

H “Αντάντ” και ο “Άξονας” πάνω απ’ την Ελλάδα…

06.02.2010 16:50
H "Αντάντ" και ο "Άξονας" πάνω απ

Κοίτα να δεις πώς τα φέρνει ο καιρός και η ιστορία! Οι Γάλλοι –μετανιωμένοι φαίνεται για το «λεπίδι» που διακριτικά έβαλαν στους ‘Ελληνες της Μικρασίας, μαζί με τους Τούρκους, το ’22- και οι Γερμανοί –χιλιοσκασμένοι που καταπάτησαν, σκότωσαν και βασάνισαν όποιους κι ό,τι  μπορούσαν,  τον καιρό της Κατοχής- ωσάν δολοφόνοι που επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, αποφάσισαν όψιμα να μας συντρέξουν οικονομικοδανειακώς.

Κοίτα να δεις πώς τα φέρνει ο καιρός και η ιστορία! Οι Γάλλοι –μετανιωμένοι φαίνεται για το «λεπίδι» που διακριτικά έβαλαν στους Έλληνες της Μικρασίας, μαζί με τους Τούρκους, το ’22- και οι Γερμανοί –χιλιοσκασμένοι που καταπάτησαν, σκότωσαν και βασάνισαν όποιους κι ό,τι  μπορούσαν,  τον καιρό της Κατοχής- ωσάν δολοφόνοι που επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, αποφάσισαν όψιμα να μας συντρέξουν οικονομικοδανειακώς.

Έχουν μάλιστα επιταχύνει τις προσπάθειες παρέμβασης για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να μπορούν, στην επόμενη τακτική σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, να παρουσιάσουν, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, τις προτάσεις τους για την κάλυψη και την εξασφάλιση των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας. Και πότε θα γίνει η επόμενη σύνοδος κορυφής;  Την 25η Μαρτίου, ανήμερα.

Η Άνγκελα και ο Νικολά δείχνουν λοιπόν ιδιαίτερα διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη (ζητώντας ίσως και τη συνδρομή κάποιων άλλων συναδέλφων τους της ευρωζώνη) με σκοπό να αποφευχθεί η προσφυγή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εφόσον η όλη επιχείρηση ευοδωθεί, από την 26η Μαρτίου και μετά, το ελληνικό ομόλογο θα είναι περισσότερο ασφαλές και θα υπάρχουν φτηνότερα δανεικά για τη χώρα, μέχρι το Πάσχα. Μετά, έχει Θεός! Στο σημείο που έχουμε φτάσει, όλες οι λύσεις δίνονται με τη μέθοδο “baby steps”. Toν Ρουβίκονα είναι αδύνατο να τον διαβούμε με μια δρασκελιά…

Τώρα… , την ερώτηση «ποιο θα είναι το αντίτιμο για την τρυφερή γαλλογερμανική επίβλεψη στα δειλά, βρεφικά μας βήματα;» κανείς δεν έχει αρκετή φαντασία για να την απαντήσει. Πιθανότατα θα χρειαστεί να δώσουμε κάτι παραπάνω σε είδος ή σε ήθος ή  σε ό,τι άλλο… Γιαβόλ μεσιέ λε πρεζιντάν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:02