search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:37
MENU CLOSE

Το μπάχαλο καλά κρατεί

03.04.2012 09:20
Το μπάχαλο καλά κρατεί - Media

Δεν έχει χτυπήσει καν το καμπανάκι των εκλογών κι έχουν αρχίσει τα όργανα… Τι κι αν τα ποσοστά καταρρέουν, τι κι αν όλοι μιλάνε για τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, αυτό καλά κρατεί και βασιλεύει και όλο και κάποιο ρουσφέτι τακτοποιείται ανάμεσα στα νομοσχέδια, τα πολυνομοσχέδια, τα επείγοντα, τα κατεπείγοντα.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Δεν έχει χτυπήσει καν το καμπανάκι των εκλογών κι έχουν αρχίσει τα όργανα… Τι κι αν τα ποσοστά καταρρέουν, τι κι αν όλοι μιλάνε για τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, αυτό καλά κρατεί και βασιλεύει και όλο και κάποιο ρουσφέτι τακτοποιείται ανάμεσα στα νομοσχέδια, τα πολυνομοσχέδια, τα επείγοντα, τα κατεπείγοντα. Τρόμαξαν οι Ελληνόπαιδες και προσεβλήθησαν που θα μπουν ξένοι επίτροποι να ελέγχουν τα χάλια μας. Σιγά μην τους φοβηθεί ο Βορίδης τους Γερμαναράδες, την τρόικα και όλο της το σόι! Τακτοποίησε μια χαρά τον φίλο της Νέας του Δημοκρατικής παράταξης, αξιότιμο πρόεδρο των ταξί, που σιωπά ικανοποιημένος για την εξέλιξη της υπόθεσής του, την οποία – σημειώνω εκ των προτέρων για πολλοστή φορά – θα πληρώσουμε όλοι όσοι δεν ανήκουμε στην ευγενή και εξαιρετέα του κανόνος τάξη των ταξιτζήδων τον Ιούνιο που θα έρθουν τα νέα μέτρα. Αλλά, όπως όλοι πλέον γνωρίζουν, και η σιωπή είναι συνενοχή – και εννοώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα, τα εκτός κυβερνήσεως, που δεν ψήφισαν μεν το νομοσχέδιο Βορίδη, αλλά δεν διαδηλώνουν στους δρόμους ενάντια στην κραυγαλέα και τσεκουράτη προεκλογική εξυπηρέτηση – ρουσφετιά της Ν.Δ. στους απανταχού ταξιτζήδες της χώρας. Επιπλέον, ο σίφουνας Βορίδης, το τελευταίο απόκτημα της Ν.Δ., επιχείρησε να τακτοποιήσει και τους βυτιοφορείς. Με δυο λόγια όσους προλάβει να εξυπηρετήσει ο άνθρωπος και η παράταξη…

Έτοιμος να βάλει χέρι και στον νόμο για τα πανεπιστήμια, που ψηφίστηκε με πρωτοφανή πλειοψηφία, ήταν και ο αξιότιμος εξωκοινοβουλευτικός κ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος ορμώμενος φυσικά από αγνά φιλεκπαιδευτικά κίνητρα ήθελε να στρογγυλέψει την κατάσταση υπέρ των αξιότιμων πρυτάνεων, οι οποίοι δεν εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους γιατί απλά έτσι τους… συμφέρει. Και απέναντι σε αυτή την αθλιότητα, όποιος σιωπά είναι συνένοχος. Πράγμα που πάει να πει ξεκάθαρα ότι δεν είναι ανάγκη να είσαι κυβέρνηση για να έχεις ευθύνες. Και η αντιπολίτευση, μικρή και μεγάλη, μετέχει των πολιτικών διαδικασιών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που καθορίζει το πολίτευμα και επομένως επωμίζεται τις ευθύνες που της αναλογούν, οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερες από εκείνες αυτών που ενεργούν κακόβουλα.

Όπως εύκολα συνάγεται και από τις προεκλογικές εξαγγελίες, τα ρουσφέτια, η συνδιαλλαγή, οι πονηριές και κουτοπονηριές της τελευταίας στιγμής, δεν θα μας λείψουν μαζί με την αναγκαία ποσότητα αχαλίνωτων ψευδών ούτε από αυτή τη «χρεοκοπημένη» προεκλογική περίοδο.

Για αυτό μην ανησυχείτε: Το μπάχαλο καλά κρατεί!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:37