12/12/2019 12:41:49

Ένταση στο Κουκάκι - Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε πορεία για το Airbnb καταγγέλλουν διαδηλωτές

Ένταση στο Κουκάκι - Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε πορεία για το Airbnb καταγγέλλουν διαδηλωτές - Media

 

Ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο Κουκάκι, όταν διαδήλωση κατά της αύξησης των ενοικίων που φέρνει το «φαινόμενο» airbnb δέχτηκε απρόκλητη, όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, επίθεση μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Στη διαδήλωση, που καλούσε η «Πρωτοβουλία κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών», συμμετείχαν περίπου 250-300 άτομα. Κινήθηκε από το Κουκάκι προς τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ επιστρέφοντας στη γειτονιά πέρασε μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Στο σημείο -όπως καταγγέλλουν διαδηλωτές- υπήρξαν κάποιες φραστικές προκλήσεις από διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν παραταγμένη μπροστά στο κτήριο ενώ ακολούθησε -σύμφωνα πάντα με τη σχετική καταγγελία- απρόκλητη επίθεση με κλομπς και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Κατά τη διάρκεια της έντασης διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν δύο άτομα ενώ η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Από την πλευρά τους αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης "κάποια άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς" με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να διακομισθούν ελαφρά τραυματισμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.