search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:40
MENU CLOSE

Βιντεοκλήση με νεόνυμφο ζευγάρι Κούρδων στη Λέσβο έκανε ο Κουμουτσάκος – Το μήνυμα για άσυλο

11.07.2019 18:40
Βιντεοκλήση με νεόνυμφο ζευγάρι Κούρδων στη Λέσβο έκανε ο Κουμουτσάκος - Το μήνυμα για άσυλο - Media

 

Βιντοεκλήση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο πραγματοποίησε το ζευγάρι δύο Κούρδων από το Αφρίν που παντρεύτηκαν στη Λέσβο, στο ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας.

Ο Γ. Κουμουτσάκος επικοινώνησε με την Ρουκία και τον Μοχάμεντ, με τη βοήθεια του διοικητή του Κέντρου του Καρά- Τεπέ, Σταύρου Μυρογιάννη.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τις ευχές του στο νεόνυμφο ζευγάρι και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί η υπερβολικά αργή διαδικασία ασύλου.

Όπως ανέφερε, απόδειξη είναι οι ίδιοι οι οποίοι παρότι «έχουν καθαρό προφίλ πρόσφυγα», έχουν κάνει αίτηση εδώ και δύο χρόνια και η πρώτη συνέντευξη έχει προγραμματιστεί για το 2020 και 2021 αντίστοιχα.

«Πρέπει η διαδικασία να γίνει πιο γρήγορη προκειμένου να ξεκαθαρίζει σε ποιους πρέπει να χορηγηθεί το άσυλο ως πρόσφυγες και σε ποιους όχι-, όπου οι δεύτεροι θα πρέπει να ενταχθούν σε ένα αυστηρό και αποτελεσματικό πρόγραμμα επιστροφών» είπε ο Γ. Κουμουτσάκος. Επιπλέον, τόνισε ότι «όσοι δικαιούνται άσυλο θα απολαμβάνουν ένα δικαίωμά τους, εκείνοι που δεν το δικαιούνται θα επιστρέφουν σε εύλογο χρόνο και η ελληνική κοινωνία δεν θα επιβαρύνεται από την υπέρμετρη διόγκωση του προβλήματος και τη συσσώρευση ανθρώπων στα νησιά, με προφανείς επιπτώσεις στην ασφάλεια».

Τέλος, κατέληξε ότι για την κυβέρνηση η αποσυμφόρηση των νησιών είναι βασική προτεραιότητα. Η Ρουκία και ο Μοχάμεντ ευχαρίστησαν τον αναπ. Υπουργό για τις ευχές και τον Σταύρο Μυρογιάννη για τη βοήθεια.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» που αποκάλυψε τον γάμο των δύο Κούρδων προσφύγων, οι νεόνυμφοι έχουν ζητήσει να μετακινηθούν στην Κρήτη, ένα αίτημα το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης μέσω του σχετικού προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο Γ. Κουμουτσάκος αναμένεται να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα το κέντρο φιλοξενίας του δήμου Λέσβου, σύμφωνα με πληροφορίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:40