search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:35
MENU CLOSE

«Θα ξεσκεπάσω τον Κυριάκο Βελόπουλο στα δικαστήρια»

12.07.2019 10:15
Έξαλλος ο Nασίκας με Βελόπουλο: Είναι άτιμος - Δεν θα ξαναδεί Βουλή - Media

 

Με αιχμές κατά του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», κ. Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και αποκαλύψεις περί υποσχέσεων για έμμισθες θέσεις για εκείνον και τα παιδιά του, δίνει σήμερα απαντήσεις σε ερωτήματα στην «Ελευθερία Λάρισας» ο γνωστός Τυρναβίτης αγροτοσυνδικαλιστής κ. Θανάσης Νασίκας, ο οποίος αντί να προετοιμάζεται για την ορκωμοσία και για μία θέση στα έδρανα της Βουλής βρέθηκε κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου και εκτός Βουλής.

Ο κ. Νασίκας ξεκαθαρίζει ότι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ τους αλλά και σε δημόσιες δηλώσεις, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Βελόπουλος του επανέλαβε πριν και μετά την εκλογική διαδικασία ότι θα εκπροσωπούσε τους αγρότες στη νέα Βουλή και ότι εκείνος θα κρατούσε την έδρα στη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα.

Επίσης ο κ. Νασίκας ζητά συγγνώμη από εκείνους τους ψηφοφόρους που έπεισε να ψηφίσουν το κόμμα του κ. Βελόπουλου σημειώνοντας ξεκάθαρα ότι «στα δικαστήρια θα τον ξεσκεπάσουν τελείως».

Η συνέντευξη του κ. Θανάση Νασίκα στην «Ε»:

* Το βράδυ της Κυριακής κοιμηθήκατε βουλευτής και τη Δευτέρα βρεθήκατε εκτός. Πώς αισθανθήκατε; Γιατί «πέσατε από τα σύννεφα»; Ήσαστε τόσο βέβαιος ότι θα ορκιζόσασταν βουλευτής;

-Ήταν από τις δυσκολότερες στιγμές στη ζωή μου. Ήμουν σίγουρος πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ. Άπειρες φορές από τον Ιούνιο του 2016, όταν πέντε άτομα σε όλη την Ελλάδα αποφασίσαμε να κάνουμε το κόμμα, με διαβεβαίωνε πως χωρίς εμένα στη Βουλή που εκπροσωπούσα τους αγρότες, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει το κόμμα. Όταν δημοσιεύτηκαν οι υποψηφιότητες του τηλεφώνησα και τον ρώτησα. Μου απάντησε πως θα κρατήσει την έδρα ή στην Πάτρα ή στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή τον εκλογών πρωινές ώρες δήλωσε πως η έδρα της Θεσσαλίας ανήκει στους αγρότες. Το πρωί της Δευτέρας περί τις 9:00 δήλωσε πως θα κρατήσει την έδρα της Θεσσαλονίκης. Στη 1 το μεσημέρι άλλαξε γνώμη. Τι μεσολάβησε ξέρω, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω. Ο Βελόπουλος δεν έκλεψε την έδρα από τον Θανάση Νασίκα. Την έκλεψε από τη Θεσσαλία, τους αγρότες και κτηνοτρόφους και τους απλούς πολίτες που επιτέλους για πρώτη φορά θα είχαν στη Βουλή έναν πραγματικό και γνήσιο εκπρόσωπό τους.

* Γιατί σπεύσατε να ανακοινώσετε τη «συμφωνία» που είχατε κάνει με τον Κυρ. Βελόπουλο και την αντίδρασή σας και δεν περιμένατε να την εκφράσετε σε κάποιο όργανο; Υπάρχουν αλήθεια κομματικά όργανα, έχουν συνέλθει;

-Δεν λειτουργεί κανένα όργανο. Δεν υπάρχει Κεντρική Επιτροπή, δεν εξελέγη από κανένα πολιτικό συμβούλιο. Αυτός ήταν ένας λόγος διαφωνίας μου μαζί του τους τελευταίους μήνες. Αυτό το κόμμα πρέπει να λέγεται οικογενειακή λύση… Όχι Ελληνική Λύση. Πρόεδρος είναι ο Βελόπουλος, αλλά αρχηγός είναι άλλος… Είναι η αρχή τού ενός ανδρός. Ο Βελόπουλος δεν θέλει δίπλα του κανέναν που να έχει γνώμη και να τη λέει.

* Η αντίδραση ενός απλού πολίτη που παρακολούθησε τα όσα διαδραματίστηκαν ήταν: Καλά ο Νασίκας δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Θεωρώντας περίπου αναμενόμενη τη συμπεριφορά του επικεφαλής. Προφανώς είχατε σχηματίσει άλλη άποψη…

-Με είχε πείσει πως ήταν ένας τίμιος άνθρωπος, που πίστευε στον Θεό και πως ήταν πατριώτης. Το δυστύχημα είναι πως έπεισα πολλούς ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα να τον ακολουθήσουν. Από όλους αυτούς ζητώ συγγνώμη. Εξαπατήθηκα από έναν άνθρωπο που απεδείχθη άφιλος, ανέντιμος και άνανδρος.

*Από την άλλη, ακούγεται λογική η εξήγησή του ότι επέλεξε εκείνον με τους λιγότερους σταυρούς και ότι έτσι κι αλλιώς κάποιον θα δυσαρεστούσε…

-Εάν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, τότε γιατί με διαβεβαίωνε πως θα κρατήσει ή Πάτρα ή Θεσσαλονίκη; Συγκρίνει ανόμοια πράγματα για να δικαιολογήσει την ατιμία του. Στη Λάρισα ψήφισαν 159.503 πολίτες και στην Α’ Θεσσαλονίκης 309.551πολίτες. Πώς μπορεί ο πρώτος από τη Λάρισα να ξεπεράσει τον πρώτο από τη Θεσσαλονίκη σε οποιοδήποτε κόμμα… Είναι γελοίος ο ισχυρισμός του. Και λέει ψέματα ισχυριζόμενος πως ο εκ Θεσσαλονίκης εκλεκτός του πήρε 3.000 ψήφους. Πήρε περίπου 2.750 σταυρούς, ενώ εμένα με κατεβάζει στα ΜΜΕ στους 1.200 ενώ πήρα 1.308. Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, τους ζητάω και πάλι συγγνώμη και τους διαβεβαιώνω πως το πολιτικό τέλος αυτού του ανθρώπου είναι προδιαγεγραμμένο. Θέλω να γνωρίζουν όλοι πως όταν ήμουν κρατούμενος έστειλε έναν έντιμο και καλό άνθρωπο και μου προσέφερε έμμισθες θέσεις και για μένα και για τα παιδιά μου. Θα απέσυρε τη μήνυση εναντίον μου για να σταματήσω. Δεν δέχτηκα ούτε το ένα ούτε το άλλο παρότι πλήγωσα έναν εξαιρετικό άνθρωπο που με επισκέφθηκε στο Α.Τ. Τυρνάβου. Δεν δέχτηκα ούτε καν να μιλήσω με τον Βελόπουλο. Στα δικαστήρια θα τον ξεσκεπάσω τελείως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:34