search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:17
MENU CLOSE

Δέκα tips για να χάσετε τα περιττά κιλά σε χρόνο… dt!

12.07.2019 13:29
Δέκα tips για να χάσετε τα περιττά κιλά σε χρόνο... dt! - Media

 

Παρόλο που όλα αυτά βοηθάνε η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη. Αν αισθάνεστε κολλημένοι σε ένα αγώνα για αδυνατισμα υπάρχουν πολλές συμβουλές για να σας βοηθήσουν. Είτε θέλετε να γυμνάζεστε περισσότερο, είτε ανακαλύψατε τρόπους να τρώτε πιο υγιεινά, η λίστα με τις 30 συμβουλές θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε πιο γρήγορα και να πετύχετε τον στόχο σας.

Αν και είναι καλό να προχωρήσετε στην απώλεια κιλών, οι γρήγορες αλλαγές μπορεί να μην είναι παραγωγικές. Για αυτό ζητήσαμε από διαιτολόγους να μας εξηγήσουν με απλό τρόπο και μικρές διατροφικές αλλαγές πως μπορούμε να αδυνατίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά.

10 έξυπνες συμβουλές για αδυνάτισμα που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Προσθέστε ποικιλία στην διατροφή σας

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα στις περισσότερες δίαιτες είναι ότι δεν παρέχουν μεγάλη ποικιλία. Η συχνή επανάληψη έχει ως αποτέλεσμα να βαριόμαστε αυτό που κάνουμε και να μην μπορούμε να το ακολουθήσουμε.

Με αυτό τον τρόπο σε βάθος χρόνου θα χάσετε πολύ περισσότερα κιλά.

Φροντίστε να περπατάτε

Εάν η δουλειά σας είναι καθιστική (όπως συμβαίνει στους περισσότερους) τότε μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Αλλά μικρές κινήσεις όπως 5 λεπτά περπάτημα κάθε 2 ώρες τουλάχιστον μπορούν να διατηρήσουν τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση.

Η άσκηση επιταχύνει το αδυνάτισμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε πρέπει να γραφτείτε σε γυμναστήριο ή να ξεκινήσετε μαθήματα με προσωπικό προπονητή. Μια μικρή δραστηριότητα των 30 λεπτών την ημέρα μπορεί να κάνει την διαφορά. Μπορείτε να περπατήσετε αντί να πάρετε το λεωφορείο, να κατεβείτε στην προηγούμενη στάση, να πάτε περίπατο στο διάλειμμα για φαγητό, να κάνετε μια βόλτα με τον ποδήλατο, να ασχοληθείτε με την κηπουρική το σαββατοκύριακο. Όλα αυτά τα μικρά βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν στην απώλεια κιλών.

Προσπαθείτε να τρώτε τακτικά

Δεν αρκεί μόνο να μην χάνετε γεύματα, θα πρέπει να δώσετε στον οργανισμό σας και την σωστή ποσότητα ενέργειας.

Ενώ είναι καλό να αλλάζουμε την ένταση την γυμναστική πρέπει να διατηρούμε την ώρα των γευμάτων μας σταθερή. Εάν δεν μπορείτε να τηρήσετε κάποιο γεύμα αντικαταστήσετε το με ένα πρωτεϊνούχο σνακ ή ένα μικρότερο γεύμα.

Σταματήστε το κάπνισμα

Στις μέρες μας αποτελεί πια κοινή λογική. Αν και είναι αλήθεια ότι το κάπνισμα περιορίζει την όρεξη και η νικοτίνη ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, μπορεί να κρύβει κακές διατροφικές συνήθειες και επίσης να σας σκοτώνει.

Επιπλέον το κάπνισμα και η κακή διατροφή συνδέονται με συναισθηματικά ερεθίσματα, οπότε αν και είναι δύσκολο να διακόψετε αυτές τις δύο συνήθειες, θα αποδειχθεί πολύ ευεργετικό μακροπρόθεσμα.

Αντικαταστήσετε τα ανθυγιεινά σνακ με ξηρούς καρπούς

Αν και όλοι γνωρίζουμε ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα υγιεινό σνακ αλλά φοβόμαστε ότι αν φάμε πάρα πολλά είναι κακό ή δεν ξέρουμε πότε να σταματάμε.

Τελικά πόσο είναι αρκετό; Υπολογίζετε ότι 37 φιστίκια αιγίνης ισούνται με λιγότερα από 100 θερμίδες. Επιπλέον τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε ίνες που ενισχύει το αίσθημα πληρότητας μεταξύ των γευμάτων. Χρειαζόμαστε άλλη δικαιολογία;

Γράψτε ότι τρώτε, υπολογίστε τις θερμίδες σας

Όταν γράφετε οτιδήποτε καταναλώνετε αποκτάτε έλεγχο στη διατροφή σας. Βλέποντας τα θετικά και αρνητικά στην διατροφή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας σοκάρει και να αρχίσετε να διατρέφεστε πιο υγιεινά.

Επίσης λειτουργεί σαν επιβράβευση όταν τρώτε σωστά.

Κόψτε τους καφέδες με γάλα

Γνωρίζετε το καφέ latte, αλλά ξέρετε ότι μπορεί να σας φορτώσει με επιπλέον 500 θερμίδες κάθε μέρα;

Ενώ ο σκέτος καφές φίλτρου έχει μόνο 2 θερμίδες, και μίση τιμή.

Απομακρύνετε το βούτυρο

Πολλά άτομα απομακρύνονται από την υγιεινή διατροφή με την χρήση βουτύρου και λαδιού κατά το μαγείρεμα. Αν και το βούτυρο είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αποτελεί εφιάλτη για το σωματικό σας βάρος.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με λάδι καρύδας που έχει πάνω από τις μισές θερμίδες και προσφέρει μια ζωντανή και εξωτική πινελιά στα φαγητά σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε πάστα καρύδας αντί για ζάχαρη στον καφέ, που αποτελεί μια υγιεινή επιλογή και επιταχύνει τον μεταβολισμό.

Πείτε Όχι στο αλκοόλ

Όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά δεν χρειάζεται να σταματήσετε εντελώς την κατανάλωση αλκοόλ.

Και πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον όσον αφορά τα κρασιά, υπάρχουν με πολύ χαμηλότερες θερμίδες από μερικά άλλα.

Ορίστε ένα στόχο

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε κιλά είναι να ορίσετε μερικούς στόχους οι οποίοι δεν θα έχουν σχέση αποκλειστικά με τη απώλεια βάρους. Μπορεί να είναι η καθημερινή κατανάλωση 5 φρούτων και λαχανικών ή η 30λεπτη άσκηση!

Αυτό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε το σωστό σωματικό βάρος.

Πηγή: .healtheine

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:16