search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:46
MENU CLOSE

Σομαλία: Ισχυρή έκρηξη έξω από ξενοδοχείο στην πόλη Κισμάγιου – Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς

12.07.2019 16:47
Σομαλία: Ισχυρή έκρηξη έξω από ξενοδοχείο στην πόλη Κισμάγιου - Πληροφορίες για πολλούς νεκρούς - Media

 

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το απόγευμα έξω από ένα ξενοδοχείο στην πόλη Κισμάγιου της Σομαλίας και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δραστών και των δυνάμεων ασφαλείας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Η ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας.

Ένας εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Αλ Σεμπάμπ, ο Αμπντιασίς Άμπου Μούσαμπ, είπε ότι η επίθεση είναι έργο της οργάνωσης, κάνοντας λόγο για “πολλούς νεκρούς” 

“Μια έκρηξη σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Asasey στην καρδιά του Κισμάγιου και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών”, είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

Ο εκπρόσωπος των Σεμπάμπ, Αμπντιάσις Άμπου Μούσαμπ, είπε ότι η οργάνωσή του ευθύνεται για την επίθεση και ότι οι μάχες συνεχίζονται. “Πρώτα στοχοθετήσαμε (το ξενοδοχείο) με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και μετά οι ένοπλοι μουτζαχεντίν (αντάρτες μαχητές) εισέβαλαν στο ξενοδοχείο. Ακόμη δίνουμε μάχη μέσα στο ξενοδοχείο. Υπάρχουν πολλοί νεκροί μέσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός λευκού. Ελέγχουμε το ξενοδοχείο τώρα”, υποστήριξε.

Ο Χουσέιν Νουρ, ένας έμπορος από το Κισμάγιου, είπε ότι μέσα στο ξενοδοχείο υπήρχαν “πολλοί άνθρωποι”, κυρίως αξιωματούχοι και μέλη μιας φυλής, που συζητούσαν τις επικείμενες εκλογές στην πόλη.

Οι Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου το 2011 και στη συνέχεια έχασαν τα περισσότερα από τα άλλα προπύργιά τους. Από το Κισμάγιου αναγκάστηκαν να φύγουν το 2012. Το λιμάνι της πόλης ήταν σημαντική πηγή εσόδων για την οργάνωση αλλά και δίαυλος για την εισαγωγή όπλων και άλλων παράνομων ειδών.

Οι Σεμπάμπ ελέγχουν ακόμη ορισμένα τμήματα της Τζούμπαλαντ, μιας περιοχής στη νότια Σομαλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24