search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:46
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Μέσα στον Αύγουστο οι ΚΥΑ για το Ελληνικό

13.07.2019 06:01
Γεωργιάδης: Μέσα στον Αύγουστο οι ΚΥΑ για το Ελληνικό   - Media

 

Αρχές ή μέσα Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την επένδυση στο Ελληνικό επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά την είσοδό του στο υπουργείο. 

Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, είμαστε σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις θα πάνε όλα παρά πολύ γρήγορα, ήδη ετοιμάζονται οι ΚΥΑ και την Παρασκευή είχαμε σύσκεψη. 

«Το πρώτο νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Αύγουστο στη Βουλή, θα ρυθμίζει σειρά θεμάτων, οι ΚΥΑ θα έχουν εκδοθεί αρχές ή μέσα Αυγούστου, αρά θα ανοίξει ο δρόμος για το Ελληνικό, θα βλέπετε να γίνονται πράγματα με πολύ μεγάλη ταχύτητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Εξήγησε ότι «σήμερα επεξεργαζόμαστε το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε, το τρίτο ν/σ της κυβέρνησης Μητσοτάκη (το φορολογικό θα είναι το δεύτερο), που θα έχει σειρά θεμάτων που αφορούν την επιτάχυνση των δανειοδοτήσεων, τη διαδικασία για το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) για να βγαίνει η έγγραφη στο μητρώο αμέσως, να μην ταλαιπωρείται καμία επιχείρηση, να φύγει η γραφειοκρατία από τη μέση». 

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ήδη επεξεργάζεται σειρά νομοσχεδίων που βασικό στόχο έχουν την τόνωση της οικονομίας και της ανάπτυξης και η μικρομεσαία επιχείρηση είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός της κυβέρνησης. «Ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι μονό οι μεγάλες επενδύσεις, δεν είναι μόνο το Ελληνικό ή ο Χρυσός, είναι και η μικρομεσαία επιχείρηση ο ελεύθερος επαγγελματίας» τόνισε.

Σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Γιώργο Ζαββό, έχει εξάλλου το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15