search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:33
MENU CLOSE

Υπό διάλυση η ναζιστική Χρυσή Αυγή – Ανεξαρτητοποιείται ο Γιάννης Λαγός

13.07.2019 14:36
Τελεσίδικη καταδίκη Μίχου-Λαγού για την επίθεση στο «Συνεργείο» (Photo) - Media

 

Ανεξαρτητοποιείται από τον λαϊκό σύνδεσμο της Χρυσής Αυγής ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. 

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα newsbeast.gr, που φιλοξενεί δηλώσεις του:  «Μετά από πολύ σκέψη και βάσει όλων όσων έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους πρώην συναγωνιστές μου, να πάνε όλα καλά. Η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ούτε πρόκειται να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση. Ήμασταν πάντα άνθρωποι που μιλούσαμε για πατρίδα και για έθνος. Ίσως κάποια στιγμή να μας φόβισαν οι διώξεις, τα κυνηγητά και τα συναφή».

»Εγώ προσωπικά δεν έχω φοβηθεί και δεν έχω σκοπό να σκύψω το κεφάλι σε αυτό το σύστημα το διεφθαρμένο που μας έχει κυνηγήσει. Θα συνεχίσω να κάνω τον αγώνα μου, με τον τρόπο που ήξερα και με τον τρόπο που με έχουν μάθει οι Έλληνες συμπολίτες μου. Θέλω να ευχαριστήσω τις 130.000 συμπολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες ευρωεκλογές και θέλω να υποσχεθώ ότι εγώ και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου οι οποίοι με ακολουθούν στον αγώνα τον οποίο θα κάνουμε, θα αγωνιστούμε για τιμή, για Ελλάδα, για Ορθοδοξία. Δεν θα φοβηθούμε, δεν θα υποκύψουμε, και δεν θα γονατίσουμε μπροστά σε οποιαδήποτε πίεση. Ανακοινώνω ενδεικτικά κάποια από τα ονόματα τα οποία θα είναι μαζί: Ο συναγωνιστής μου Γιώργος Γερμενής που ήμασταν μαζί στην φυλακή, ο συναγωνιστής μου Νίκος Κούζουλος με τον οποίο ήμασταν μαζί επίσης στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τον οποίο ήμασταν παρομοίως μαζί στη φυλακή, η Σωτηρία Βλάχου η οποία μας τίμησε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι οι συναγωνιστές μου που έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα σε όλη την επικράτεια, η Κόνι Κρυστάλλιδου, ο Ιάκωβος Γεωργακάκης, ο Γιάννης Ζωγράφος, ο Μάκης Τουμάσης, ο Γιώργος Λουκάκος, ο Χρήστος Αθανασάκος, ο Νίκος Κρέσπης, η Γεωργία Τσουρνακάκη, ο Θανάσης Μπεκρής και ο Λευτέρης Αλαντζάς. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο από κάποια από τα ονόματα. Συνεχίζουμε δυνατά για τη νίκη της πατρίδας και της ορθοδοξίας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας». 

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ των εκλογών ο γραμματέας του νεοναζιστικού μορφώματος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του χωρίς τα πρωτοπαλίκαρά του. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχοντας στο πλευρό του την κόρη του, Ουρανία, και τον Χρήστο Παππά. 

Τρεις ημέρες αργότερα, υποψήφιος βουλευτής της οργάνωσης στην Αιτωλοακαρνανία δήλωσε πως αποχωρεί χαρακτηρίζοντας τη Χρυσή Αυγή «Οικογενειακή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:31