search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:27
MENU CLOSE

Ημέρα της Βαστίλης: Πέταξε με flyboard πάνω από τα κεφάλια των Μακρόν – Μέρκελ

14.07.2019 11:15
Ημέρα της Βαστίλης: Πέταξε με flyboard πάνω από τα κεφάλια των Μακρόν - Μέρκελ  - Media

 

Γάλλος εφευρέτης και επιχειρηματίας “πέταξε” σήμερα πάνω από τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων με ένα flyboard με στροβιλοκινητήρα, πάνω από τα κεφάλια του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και άλλων ηγετών της ΕΕ που παρακολουθούσαν την ετήσια στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης.

Ο πρώην πρωταθλητής στο τζετ σκι Φράνκι Ζαπάτα κρατούσε μάλιστα ένα τουφέκι ως ένδειξη της πιθανής στρατιωτικής χρήσης της εφεύρεσής του.

Ο Ζαπάτα είναι ο εφευρέτης της συσκευής Flyboard Air και ο άνθρωπος που επινόησε το Flyboard, το θαλάσσιο σπορ που ανυψώνει με τη βοήθεια τουρμπίνας η οποία εκτοξεύει νερό, τον χρήστη στον αέρα.

Η ιπτάμενη εφεύρεσή του, όπως εξηγεί ο ίδιος, μπορεί να ανέλθει σε ύψος τριών χλμ και να αναπτύξει ταχύτητα έως και 190 χλμ την ώρα. Η μονάδα με τα ενσωματωμένα παπούτσια μπορεί να μεταφέρει στους αιθέρες έναν άνθρωπο επί 10 συνεχόμενα λεπτά.

Τώρα έχει βάλει στόχο να περάσει πάνω από τη Μάγχη, κάτι που για πρώτη φορά απαιτεί ανεφοδιασμό εν πτήσει.

Αυτό το εγχείρημα αναμένεται να το πραγματοποιήσει στις 25 Ιουλίου, 110 χρόνια μετά την πρώτη πτήση πάνω από τη Μάγχη από τον πρωτοπόρο γάλλο αεροπόρο Λουί Μπλεριό.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια προκειμένου ο Γάλλος και η ομάδα του να κατασκευάσουν το Flyboard. Το Flyboard διαθέτει τέσσερις στροβιλοκινητήρες 250 ίππων, οι οποίοι τροφοδοτούνται με κηροζίνη. Το καύσιμο τοποθετείται σε δοχείο που εφαρμόζει στην πλάτη του αναβάτη, ο οποίος φοράει μπότες που πατάνε πάνω σε μια σανίδα. Από τις τουρμπίνες φεύγει μια μακριά σωλήνα η οποία ενώνεται με την τουρμπίνα του τζετ σκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:26