search
ΣΑΒΒΑΤΟ 30.03.2024 05:45
MENU CLOSE

Ακόμη 16 ημέρες για τις φορολογικές δηλώσεις – Ποια είναι τα πρόστιμα

14.07.2019 13:50
Ποιες φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιηθούν έως την Τετάρτη 30/9 - Media

 

Δεκαέξι ημέρες έχουν στη διάθεση τους οι φορολογούμενοι για να υποβάλουν φορολογική τους δήλωση στο taxisnet και να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ. 

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 29 Ιουλίου.

Πάντως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη υποβολή του εντύπου Ε1 για να αποφύγουν τα λάθη, τα οποία μπορεί να τους κοστίσουν, αλλά και να τους υποβάλουν σε μεγάλη ταλαιπωρία.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι, όσοι δεν υποβάλουν την παραπάνω ημερομηνία τη φορολογική τους δήλωση τότε θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης φόρου εισοδήματος είναι τα εξής:

-100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

-250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).

-500 ευρώ, για νομικά πρόσωπα που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Πηγή: enikonomia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30.03.2024 01:05