search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:13
MENU CLOSE

Ο Τριντό απέτισε φόρο τιμής στην καναδοσομαλή δημοσιογράφο που σκοτώθηκε στην επίθεση στην Κισμάγιου

15.07.2019 05:43
Ανησυχία Τριντό για τη βία στην Ουάσινγκτον - Media

 

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό καταδίκασε χθες Κυριακή την «ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση» στη Σομαλία η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης μιας καναδής δημοσιογράφου σομαλικής καταγωγής, την «απώλεια της οποίας θρηνεί» η Οτάβα.

Ο Τριντό εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, «εξ ονόματος όλων των Καναδών», στην «οικογένεια και στους οικείους της Χόνταν Ναλέγιε, καναδής δημοσιογράφου σομαλικής καταγωγής, η οποία σκοτώθηκε μαζί με τον σύζυγό της Φαρίντ» κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ —συνδέεται με την Αλ Κάιντα— σε ξενοδοχείο στην παραθαλάσσια πόλη Κισμάγιου της Σομαλίας.

Η επίθεση έλαβε τέλος το πρωί του Σαββάτου, έπειτα από πολιορκία σχεδόν 12 ωρών. Ακόμη 56 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τζιχαντιστικής ενέργειας.

Η Χόνταν Ναλέγιε «αναδείκνυε ιστορίες από τη Σομαλία που ήταν θετικές, που παρακινούσαν. Το έργο της έδειχνε τον τρόπο με τον οποίο η ελευθερία του Τύπου μας προσφέρει ευρύτερες προοπτικές, ενθαρρύνει την ποικιλομορφία και την κοινωνική ένταξη», ανέφερε ο Τριντό και πρόσθεσε: «ο Καναδάς, οι σομαλικές κοινότητες και δημοσιογραφικοί κύκλοι σε όλο τον κόσμο θρηνούν την απώλειά της».

Καταδικάζοντας αυτή την «ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση» ο Τριντό επέμεινε στην ανάγκη να «προστατεύεται η ελευθερία του Τύπου, η οποία ενισχύει τις κοινωνίες μας κι επιτρέπει στη δημοκρατία να ανοίγει φτερά».

Ο καναδός υπουργός Μετανάστευσης Άχμεντ Χουσέν, ο οποίος έχει σομαλική καταγωγή και ο ίδιος, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του μέσω Twitter το Σάββατο για τον θάνατο της Ναλέγιε και εξήρε τον ρόλο της στην προσπάθεια να αναδειχθεί η συμβολή των συμπατριωτών της στην καναδική κοινωνία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:12