search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:10
MENU CLOSE

Κρητικός δότης μυελού των οστών «χάρισε» ζωή σε παιδάκι από το Ιράν

15.07.2019 08:01
Κρητικός δότης μυελού των οστών «χάρισε» ζωή σε παιδάκι από το Ιράν - Media

 

Στις 11 Απριλίου του 2017 βρισκόταν σε μια καφετέρια και έδωσε δείγμα μυελού των οστών . Πριν από λίγες μέρες το Στράτος Μπαξεβάνης από τα Χανιά, μαθαίνει πως είναι 100% συμβατός δότης μυελού των οστών.

Η ιστορία γίνεται ακόμη πιο όμορφη όταν ο Στράτος, μαθαίνει πως ο λήπτης, είναι ένα παιδί μόλις 2 ετών, από το Ιραν.

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί, ο μυελός του, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του παρουσιάζει σοβαρή βλάβη.

Τέτοια προβλήματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν σύλλογοι εθελοντικής προσφοράς και στήριξης όπως ο «Ορίζοντας» αλλά και η επιστήμη, όπου σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.

Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών ή αλλιώς αιμοποιητικών κυττάρων είναι μία δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά ζωή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18