23/09/2019 22:06:58

Υπουργείο Εξωτερικών: «Αναζοπυρώθηκε» μία σύγκρουση από τα παλιά

Υπουργείο Εξωτερικών: «Αναζοπυρώθηκε» μία σύγκρουση από τα παλιά   - Media

 

Μία σύγκρουση από τα παλιά «αναζωπυρώθηκε» τις τελευταίες ηµέρες στο υπουργείο Εξωτερικών ανάµεσα στον Νίκο Κοτζιά και τη νέα διευθύντρια του διπλωµατικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. 

Οπως λένε από το περιβάλλον του πρώην υπουργού, η Παπαδοπούλου επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό της το υπουργείο, τόσο πολιτικά όσο και διοικητικά. 

Συµπληρώνουν, µάλιστα, ότι σκοπεύει να αλλάξει πρέσβεις στα περισσότερα πόστα, ενώ καταγγέλλουν και ότι στοχοποιεί υπαλλήλους που προσέφεραν τα µέγιστα στο υπουργείο τα προηγούµενα χρόνια.

Σύμφωνα με το «Έθνος» Κοτζιάς και Παπαδοπούλου συγκρούστηκαν µετωπικά το 2015, όταν η τελευταία υπηρετούσε ως επικεφαλής στη µόνιµη ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την κατηγόρησε την περίοδο της πρώτης διαπραγµάτευσης ότι ενηµέρωνε πρώτα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαµαρά για τις εξελίξεις και µετά την κυβέρνηση.

Η ίδια, τότε, έκανε λόγο για πόλεµο προς το πρόσωπό της και για εκδικητικές κινήσεις εναντίον της, επειδή είχε υπηρετήσει δίπλα στην Ντόρα Μπακογιάννη όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών. ∆εν του φτάνουν του Νίκου ∆ένδια όλα όσα έχει να αντιµετωπίσει σε διπλωµατικό πεδίο, θα έχει και αυτά. Τουλάχιστον δεν θα πλήξουµε το επόµενο διάστηµα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.