search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:34
MENU CLOSE

Στοιχεία σοκ για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

04.04.2012 08:36
Στοιχεία σοκ για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών - Media

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του πορίσματος του ΣΔΟΕ από το «Εθνος» και αφορούσε τις «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για ταξίδια στο εξωτερικό και τη φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους στην Ελλάδα.

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του πορίσματος του ΣΔΟΕ από το «Εθνος» και αφορούσε τις «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για ταξίδια στο εξωτερικό και τη φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους στην Ελλάδα.

Με χορηγό τη ΔΕΗ η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ πραγματοποιούσε πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό και επεφύλασσε πολυτελή φιλοξενία σε ξένες αντιπροσωπείες. Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, που βρίσκεται στα χέρια του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, γίνεται λόγος για 16 επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Ανάλογο κόστος είχε και η εδώ παραμονή συνδικαλιστικών παραγόντων από άλλα κράτη. Το συνολικό κονδύλι ξεπέρασε τα 2 εκ. ευρώ

Από τα ευρήματα του ΣΔΟΕ προκύπτει μεταξύ άλλων ότι για τις 29 εκδηλώσεις την τριετία 2008-2010 η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός κοινωνικών Δραστηριοτήτων των Εργαζομένων (ΟΔΚΕ) της ΔΕΗ χρέωσαν στη επιχείρηση «καπέλο» 1.194.497 ευρώ, καθώς οι πραγματικές τους δαπάνες ήταν 885.711,4 ευρώ .

Μία από τις κραυγαλέες περιπτώσεις είναι εκείνη της διοργάνωσης ημερίδας στις 15 και 16 Ιουλίου 2010 με θέμα την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Το κόστος της ήταν 94.800 ευρώ. Μέρος των δαπανών αποτέλεσε και η παρουσία νομοτεχνικής μελέτης. Έγιναν τρεις αναθέσεις για την εκπόνησή της.

Οι δυο δόθηκαν στις κόρες του πρώην συνδικαλιστή Ρίζου Ρίζου. Στην εταιρεία ενέργειας και επικοινωνιών ENCOM που ανήκει στην Χριστιάνα Ρίζου δώθηκε η πρώτη. Εξέδωσε τιμολόγιο 31.400 ευρώ, χωρίς να παραδοθεί μελέτη. 

Η δεύτερη μελέτη ανατέθηκε στη δικηγόρο Ιωάννα Ρίζου. Εξέδωσε τιμολόγιο 8.000 ευρώ. Βρέθηκε να έχει παραδώσει το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών. Και η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρεία δικηγόρων, η οποία παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.

Με τριγωνικές τιμολογήσεις «φούσκωσαν» τις δαπάνες. Στις 19.206,44 ευρώ ήταν οι δαπάνες, η ΔΕΗ, όμως πλήρωσε τιμολόγιο 86.320 ευρώ. Σε δύο τουριστικές επιχειρήσεις στην Κρήτη, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν συζυγική σχέση, έκοβε ο ένας στον άλλο τιμολόγια με δαπάνες που ανέβαιναν. Αυτά δίνονταν στον ΟΚΔΕ και στη ΓΕΝΟΠ.

Τριάντα άτομα θα ταξίδευαν στη Γενεύη για παρέμβαση στο Γραφείο Διεθνούς Εργασίας. Το ταξίδι δεν έγινε, αλλά η ΔΕΗ το πλήρωσε με 30.500 ευρώ.

Κακουργηματικές διώξεις, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά των διοικήσεων της ΔΕΗ της περιόδου 1999 – 2010, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:34