search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:21
MENU CLOSE

Προτεραιότητα της Κομισιόν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ΑΠΕ

04.04.2012 09:03
Προτεραιότητα της Κομισιόν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ΑΠΕ - Media

Λόγω της πολιτικής της Κομισιόν η «δυσκίνητη ελληνική δημόσια διοίκηση» μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες, δίνοντας προτεραιότητα στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά και τις ΑΠΕ, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Γιοχάνες Χαν.  

Λόγω της πολιτικής της Κομισιόν η «δυσκίνητη ελληνική δημόσια διοίκηση» μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες, δίνοντας προτεραιότητα στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά και στις ΑΠΕ, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Γιοχάνες Χαν.  

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική Deutsche Welle πως τα κοινοτικά κονδύλια που προβλέπονται να παρασχεθούν στην Ελλάδα για το χρονικό διάστημα 2007 έως 2013, αγγίζουν τα 20 δισ. Ευρώ για αναπτυξιακά προγράμματα, που θα επιφέρουν την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε παλαιότερες τακτικές που έχει ακολουθήσει η χώρα, σημειώνοντας ότι «παλαιότερα ήταν στο χέρι των χωρών μελών να διαθέσουν τα χρήματα κατά βούληση. Η Ελλάδα διέθεσε πολλά χρήματα σε διάφορα επιτυχημένα προγράμματα όπως για παράδειγμα στη μόρφωση και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Έχουμε την πεποίθηση ότι τις τελευταίες δεκαετίες, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ από το 1981, δημιουργήθηκαν ή διασφαλίστηκαν 530.000 θέσεις εργασίας με τη βοήθεια των διαρθρωτικών κονδυλίων».

Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί και στο κατάλογο που αποδεικνύει ότι 200 προγράμματα θα πρέπει να υλοποιηθούν, ύψους 12 δισ. Ευρώ, τονίζοντας ότι «έπεισα την ελληνική κυβέρνηση να δημοσιεύσουμε τον κατάλογο στο Internet ώστε ο καθένας να μπορεί να παρακολουθήσει σε ποιο στάδιο εφαρμογής βρίσκεται το πρόγραμμα. Διαπιστώσαμε ότι μέχρι το τέλος του 2011 πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα 9 και το πρώτο τρίμηνο του 2012 υλοποιήθηκαν άλλα 5 προγράμματα».

Επιπλέον, ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή νέα προσπάθεια της Ελλάδας να πάρει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια, υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι δείκτες όπως για παράδειγμα το ΑΕΠ, ο οποίος είναι ο πιο σημαντικός δείκτης και μετά υπάρχουν και άλλοι δείκτες όπως είναι η ανεργία, το επίπεδο μόρφωσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:21