search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:22
MENU CLOSE

Τι πρέπει να προσέξετε αν πάτε για βραδινό μπάνιο

16.07.2019 07:26
Τι πρέπει να προσέξετε αν πάτε για βραδινό μπάνιο - Media

 

Το βραδινό μπάνιο έχει τη δική του γοητεία καθώς το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό και πιο ατμοσφαιρικό. Ωστόσο εγκυμονεί ορισμένους κινδύνους για τους οποίους καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι.

Καλό θα ήταν να επιλέγετε τοποθεσίες όχι τόσο ερημικές ενώ είναι αναγκαίο να υπάρχει φωτισμός είτε από το δρόμο είτε από τα γύρω μαγαζιά.

 Ιδανικές βραδιές για μπάνιο είναι αυτές που το φεγγάρι είναι φωτεινό κοντά στις μέρες της πανσελήνου. Τουλάχιστον έτσι θα βλέπετε να αφήσετε τα πράγματά σας στην παραλία ενώ θα είναι ορατή και η θάλασσα μέχρι κάποιο σημείο.

Δε χρειάζεται στο βραδινό μπάνιο να δείξετε τις κολυμβητικές σας ικανότητες ούτε να μην παίρνετε ανάσα από τα μακροβούτια. Σκοπός είναι να κολυμπήσετε έτσι ώστε να δροσιστείτε και όχι να απομακρύνεστε με κίνδυνο να χαθείτε ή να κάνετε βουτιές στα σκοτεινά νερά.

Τις νυχτερινές ώρες τα ψάρια και οι θαλάσσιοι οργανισμοί πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην ακτή μιας και δεν υπάρχει ο θόρυβος και η αναστάτωση της ημέρας.

Γι’ αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να κολυμπάτε στα ρηχά. Δράκαινες και τσούχτρες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και το βραδινό σας μπάνιο να έχει δυσάρεστη έκβαση.

Το να κολυμπάτε τη νύχτα εκτός από τα θετικά που έχει όσον αφορά το ειδυλλιακό τοπίο, την παρέα αλλά και το ρομαντισμό της όλης ιστορίας, δεν σας δίνει την δυνατότητα να εκτιμήσετε την απόσταση που κολυμπάτε λόγω της νύχτας. Προσοχή, μπορεί να ξεχαστείτε κολυμπώντας και να απομακρυνθείτε πολύ από το σημείο αναφορά σας.

Αν θέλετε να είστε πιο οργανωμένοι ένα λεπτό αντιανεμικό μπουφανάκι θα είναι ό,τι πρέπει.

Τέλος αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο για το βραδινό σας μπάνιο είναι η επιλογή της κατάλληλης παραλίας. Θα πρέπει να έχει άμμο, τόσο έξω στην παραλία όσο και μέσα, ώστε να αποφύγετε να τραυματίσετε τα πέλματά σας σε κάποιο αιχμηρό βραχάκι που δεν έχετε πάρει χαμπάρι.

Tips: Καλό θα ήταν, αν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου, να κάνετε μια βόλτα και να δείτε την παραλία που έχετε σκοπό να κάνετε βραδινό μπάνιο με το φως της ημέρας. Έτσι θα έχετε μια εικόνα του χώρου ακόμα και αν πάτε τη νύχτα.

Επίσης αν επιλέξετε να πάτε για βραδινό μπάνιο αποφύγετε να πάτε μόνοι σας, η παρέα είναι απαραίτητη και για λόγους ασφαλείας.

 

Πηγή: spirossoulis.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:21