search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:27
MENU CLOSE

Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ: Εντάσεις και επεισόδιο Τσίπρα – Τσακαλώτου – «Άντε να μην τα πάρω»

17.07.2019 06:11
LA Times: Ο πιλότος του ελικοπτέρου του Κόμπι είχε πετάξει χωρίς άδεια το 2015 - Media

 

Ένταση προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης μετά τις εκλογές και το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση δημιουργώντας μια μάλλον κακή αρχή. Αφορμή στάθηκαν η ατζέντα και ο τρόπος που έγιναν γνωστά τα πρόσωπα που ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για τη στελέχωση της ΚΟ, προκαλώντας επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα και Τσακαλώτο. Ωστόσο, πιθανότατα στη βάση της έντασης να βρίσκεται η συζήτηση που έχει ανοίξει για τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Ειδικότερα, μετά το κλείσιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα σειρά είχε ο ορισμός των ομιλητών, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να θέτει θέμα ατζέντας (ότι δηλαδή δεν ήταν γνωστό ποια θέματα υπάρχουν προς συζήτηση) και στη συνέχεια αναφερόμενος στη στελέχωση της κοινοβουλευτικής ομάδας να θέτει θέμα διαδικασίας – «εγώ τα έμαθα από τις εφημερίδες» φέρεται να είπε εκδηλώνοντας ενόχληση για τις διαρροές μερικές ώρες πριν. 

Το λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας «σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν» πως δεν πρόκειται για κάποια κοινοβουλευτική διαδικασία και πως η επιλογή των προσώπων ήταν δική του και την θέτει στην κρίση των βουλευτών για  να αποφασίσουν.  Στη συνέχεια προκλήθηκε θόρυβος από τοποθετήσεις βουλευτών που έβαζαν θέματα στην ατζέντα, προκαλώντας νέα παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημείωσε πως η ατζέντα είναι συγκεκριμένη. Όταν βουλευτής τον διέκοψε καλώντας τον να μιλήσει πιο δυνατά γιατί δεν ακούγεται επανήλθε με ένταση λέγοντας ότι η ατζέντα είναι συγκεκριμένη όσο κι αν κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ενώ φέρεται να είπε ενοχλημένος «Άντε μην τα πάρω».

Επίσης, σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση βουλευτές της περιφέρειας σύμφωνα με πληροφορίες έθεσαν θέμα για το ύψος της συνεισφοράς του μισθού τους στο κόμμα, αλλά και για το γεγονός ότι το κόμμα ορίζει τον έναν εκ των δύο επιστημονικών συνεργατών που δικαιούνται. Παρεμβαίνοντας ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης εξήγησε πώς αυτοί είναι οι κανόνες και τους έχουν υπογράψει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα ορίζει τον έναν εκ των δύο συνεργατών των βουλευτών προκειμένου να διασφαλίζεται ότι πρόκειται για πρόσωπο με εμπειρία στα κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά θέματα και με εικόνα του έργου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Τσίπρα για τη στελέχωση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία στο τέλος έγινε ομόφωνα δεκτή (αν και οι 53 φέρονται να διαφωνούν τουλάχιστον με ένα πρόσωπο) περιλαμβάνει τους εξής:

Ο Αλέξης Τσίπρας τίθεται Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με Γραμματέα της ΚΟ την Όλγα Γεροβασίλη. Κοινοβουλευτική εκπρόσωποι ορίζονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Διευθυντής ΚΟ αναλαμβάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλο, με αναπληρωτή τον Κώστα Βασιλάκη. Αντιπρόεδρος της Βουλής ορίζεται ο Δημήτρης Βίτσας.
 
Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης ενώ η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου Ράνια Σβίγκου ορίζεται υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30