search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:18
MENU CLOSE

Ζητάμε και τα ρέστα;

08.02.2010 17:20
Ζητάμε και τα ρέστα; - Media

Οι Έλληνες -από τη φύση μας μάλλον- ποτέ δεν θέλαμε κάποιον πάνω από το κεφάλι μας να μας υπαγορεύει τι να κάνουμε. Από την άλλη όμως, το παραπάνω διαφέρει αρκετά από το να ζητάμε από κάποιον τη βοήθειά του και όταν κληθούμε να ανταποδώσουμε να κάνουμε τους κινέζους… Το 2010 μας βρήκε με ένα τεράστιο έλλειμμα, υπερβολικά χρέη και σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, θα χρειαστεί να δανειστούμε 54 δις από τις διεθνείς αγορές.

Οι Έλληνες -από τη φύση μας μάλλον- ποτέ δεν θέλαμε κάποιον πάνω από το κεφάλι μας να μας υπαγορεύει τι να κάνουμε. Από την άλλη όμως, το παραπάνω διαφέρει αρκετά από το να ζητάμε από κάποιον τη βοήθειά του και όταν κληθούμε να ανταποδώσουμε να κάνουμε τους κινέζους…

Το 2010 μας βρήκε με ένα τεράστιο έλλειμμα, υπερβολικά χρέη και σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, θα χρειαστεί να δανειστούμε 54 δις από τις διεθνείς αγορές. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, δεν μπορούμε παρά να αναφωνήσουμε: Ευτυχώς που είμαστε χώρα που αποτελεί κομμάτι μιας ισχυρής ένωσης και χρησιμοποιούμε ένα νόμισμα που μας σώζει από τα χειρότερα… Αυτό που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε είναι πως για να αποτελεί κάποια χώρα μέλος μιας τέτοιας ένωσης και να έχει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και τα προνόμια, θα πρέπει να «πληρώνει» και ένα μικρό τίμημα. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η τήρηση ορισμένων ρητών κανόνων για την ομαλή λειτουργία του θεσμού και η μη παραβίαση κάποιων συμφωνιών.

Επειδή λοιπόν εμείς αποτύχαμε παταγωδώς σε αυτό το απλό έργο και παραβιάσαμε ουκ ολίγους κανόνες, θα πρέπει να ανεχτούμε τώρα κάποιους να μας «επιτηρούν» και να μας βάζουν χέρι όταν πιστεύουν πως παρεκκλίνουμε από αυτό που θεωρούν σωστό εισάγοντας ένα plan b… Δίκαιο; Απολύτως…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24