search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33
MENU CLOSE

Καταγγελία: ΜΑΤ ξυλοκόπησαν και βασάνισαν άστεγο στα Εξάρχεια (Video) 

17.07.2019 07:31
Καταγγελία: ΜΑΤ ξυλοκόπησαν και βασάνισαν άστεγο στα Εξάρχεια (Video)  - Media

 

Ένα βίντεο, στο οποίο ακούγονται άνδρες των ΜΑΤ να ξυλοκοπούν άστεγο πολίτη στα Εξάρχεια, κάνει από χθες Τρίτη, το γύρο του διαδικτύου, καταγγέλλοντας την ωμή βία της αστυνομίας. 

Χρήστες στα Social Media, καταγγέλλουν το περιστατικό περιγράφοντας τι συνέβη. 

Η καταγγελία της ηθοποιού Μαριόν Καπετανοπούλου: 

Χτες το βράδυ γύρω στις 12:30 στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού δηλωτικού για το τι θα κάνουν στα Εξάρχεια και ποιά θα είναι η αντιμετώπιση μας ως πολίτες από την αστυνομία από δω και πέρα. Ένας άντρας πέρασε μπροστά από διμοιρία των ΜΑΤ στη Βαλτετσίου και αφού τους έβρισε άρχισε να τρέχει, αφού τον κυνηγούσαν.

Τα Ματ τον έπιασαν, τον χτύπησαν και τον έσυραν σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων επί της Χαριλάου Τρικούπη όπου και τον πέταξαν στο δρόμο με τον άνθρωπο να ουρλιάζει και να έχει σπασμούς που θύμιζαν επιληπτικη κρίση.Οι κάτοικοι που ήταν εκεί άρχισαν να φωνάζουν στα Ματ να καλέσουν ασθενοφόρο και εκείνοι είπαν πως θα το κάνουν, αφού πρώτα ένας από αυτούς επιτέθηκε σε κάτοικο που του είπε να σταματήσει να χτυπάει τον άνθρωπο που ήταν πεσμένος στον δρόμο με σκισμένα από το σουρσιμο ρούχα και σπασμούς. Τελικά μετά από λίγο έφεραν ένα περιπολικό και τον πέταξαν κυριολεκτικά μέσα.Οι τρεις δικηγόροι που ήταν ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ζήτησαν τα στοιχεία των περίπου 7 ματατζηδων που εσουρναν και χτυπούσαν κάποιον για το αδίκημα της εξύβρισης της αρχής.

Τα μέλη της διμοιρίας με τσαμπουκά αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους και παρέπεμψαν τους δικηγόρους στο Α.Τ Εξαρχείων στο οποίο υποτίθεται πως μετέφεραν τον συλληφθέντα.

Το Α.Τ Εξαρχείων αφού στην αρχή δήλωνε πως δε γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό, με πίεση των κατοίκων και των δικηγόρων είπε πως τον μετέφεραν στον έκτο όροφο της Γ.Α.Δ.Α και ότι δε μπορεί να δώσει τα στοιχεία της διμοιρίας ούτε να επικοινωνήσει με τη Γ.Α.Δ.Α για να μάθει αν ο άνθρωπος που μεταφέρθηκε με σπασμούς μέσα σε ένα περιπολικό είναι καλά και παρέπεμψε τους κατοίκους στη διμοιρία.

Η διμοιρία της Βαλτετσίου αρνήθηκε να απαντήσει οποιαδήποτε ερώτηση και συνεχώς έλεγε πως τώρα θα δούμε τι σημαίνει αστυνομία.Με τηλεφώνημα ενός από τους δικηγόρους στη Γ.Α.Δ.Α μάθαμε ότι μισή ώρα μετά το περιστατικό, ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ακόμα στη Γ.Α.Δ.Α γιατί λιποθύμησε μέσα στο περιπολικό!
Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο όπως μας λένε απο το πρωί μέχρι το βράδυ.
Είναι η πιο αστυνομοκρατουμενη γειτονιά της Αθήνας στην οποία η αστυνομία κ τα ΜΑΤ αφήνουν ελεύθερους τους ντιλερς ναρκωτικών και βγάζουν το άχτι τους στους ανίσχυρους.

Είναι μια γειτονιά που γίνονται σκηνοθετημένα μπάχαλα για να βγαίνει ο Πλεύρης και Χρυσοχοΐδης και να λένε οτι θα τα καθαρίσουν.
Είναι μια γειτονιά που θέλουν να την κάνουν real estate και γι αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να διώξουν κατοίκους και επισκέπτες για να γεμίσει airbnb κ πολυτελείς κατοικίες.

Είναι μια γειτονιά που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι να υπερασπιστούν έναν άλλο και αυτό θέλουν να τελειώσει οριστικά.

Κι αυτή ακριβώς τη χάρη δεν πρέπει να τους την κάνουμε.

Το περιστατικό κατήγγειλε και η σελίδα Αδέσποτος, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Περίπου στη μία τη νύχτα σήμερα, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων, λίγο πιο πάνω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήμουν από την αρχή εκεί. Όταν έφτασα εγώ, λίγα λεπτά πριν τη μία, είχε ήδη μαζευτεί κόσμος κι ήταν ένα παιδί πεσμένο στο έδαφος με χειροπέδες, να φωνάζει. Οι μπάτσοι μας έλεγαν «πειθαρχείστε» και απείλησαν να συλλάβουν και μια γυναίκα. Το άτομο έχριζε ιατρικής βοήθειας, καθώς φαινόταν να έχει σπασμούς (ένας ΜΑΤατζής έλεγε ότι παίζει θέατρο). Αντ’ αυτού, δεν τον παρέλαβε ασθενοφόρο αλλά τον έβαλαν σηκωτό στο πίσω μέρος περιπολικού, αν και τους φωνάζαμε ότι παρανομούν. Από τη διμοιρία, όσοι ήμασταν παρόντες, ενημερωθήκαμε ότι θα τον πάνε στο ΑΤ Εξαρχείων αλλά όταν πήγαμε μαζικά εκεί μας είπαν ότι τον πήγαν στη ΓΑΔΑ. Ήταν και μια δικηγόρος εκεί, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από τους μπάτσους. Η κοπέλα τραυματίστηκε μετά γιατί ένας θερμόαιμος Αλγερινός πέταξε μπουκάλι στους μπάτσους και πέτυχε την κοπέλα. Υπήρχε ένταση. Και στο Α.Τ. ήταν «δεν είδα, δεν ξέρω» και «πηγαίνετε στη ΓΑΔΑ». 

Στο βίντεο, δεν φαίνεται ξεκάθαρα η επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ, ωστόσο ακούγεται ο άστεγος, ο οποίος φωνάζει και σφαδάζει από τον πόνο. Παράλληλα, πολίτες ζητούν να έρθει το ΕΚΑΒ και να σταματήσει ο βασανισμός του αστέγου. 

Μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο και τη συζήτηση στο διαδίκτυο, η αστυνομία, δίνει την δική της εκδοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ, πρόκειται για 31χρονο άνδρα. Το περιστατικό έγινε Δευτέρα προς Τρίτη ξημερωμα. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο σε διερχόμενο πεζό, ο οποίος αρνήθηκε, εξυβρίζοντάς τους και προβαίνοντας σε άσεμνες χειρονομίες.

Επιπλέον, για να αποφύγει τον έλεγχο τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον ακολούθησαν στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, ενώ παράλληλα τους απειλούσε φραστικά. Κατά τη διαδικασία της δέσμευσής του, χτύπησε με λάκτισμα αστυνομικό.

Τον αρχιφύλακα και τον υπαρχιφύλακα της διμοιρίας. Ο υπαρχιφύλακας που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου διαγνώστηκε με κάκωση αγκώνα του αριστερού του χεριού και αποχώρησε.

Ο 31χρονος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε στη Νευρολογική Κλινική και θα εξέλθει μέσα στην μέρα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απείθειας, απειλής σε βάρος αστυνομικών και βίας κατά υπαλλήλων, ενώ με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα ο 31χρονος αφέθηκε ελεύθερος.  Σε σχέση με τις καταγγελίες ιδιωτών για τη συμπεριφορά των αστυνομικών διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας.

*Φωτογραφία Αρχείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:33