search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:30
MENU CLOSE

Ακρωτηριάστηκε το χέρι του σε τρια κομμάτια και όμως οι γιατροί κατάφεραν να το επανακολλήσουν (Photos/Σκληρό Video)

17.07.2019 07:51
Ακρωτηριάστηκε το χέρι του σε τρια κομμάτια και όμως οι γιατροί κατάφεραν να το επανακολλήσουν (Photos/Σκληρό Video) - Media

 

Ο άνδρας εργαζόταν σε μια εταιρία ανακύκλωσης και από λάθος χειρισμό ένα μηχάνημα του «έπιασε» το χέρι και το «μάσησε». Το χέρι του κυριολεκτικά κόπηκε σε χίλια κομμάτια. Και όμως οι γιατροί κατάφεραν όχι μόνο να το επανακολλήσουν, αλλά και να το κάνουν λειτουργικό ξανά. Κόπηκαν οι αντίχειρας, το μικρό του δάχτυλο, η άκρη του δείκτη του, ένα μεγάλο κομμάτι της παλάμης του, ενώ διαλύθηκαν όλα τα νεύρα και όλοι οι σύνδεσμοι.

Το ατύχημα συνέβη πριν από τρια χρόνια λίγο έξω από την Μπαγκόνγκ της Ταιλάνδης και οι χειρουργοί πέτυχαν ύστερα από πολλές εγχειρήσεις ένα θαύμα. Το πρώτο χειρουργείο μόνο του διήρκησε 13 ώρες. Και ήταν μονάχα η αρχή. Ακολούθησαν και άλλα πολλά χειρουργεία και σιγά σιγά το χέρι του άρχισε να αποκαθίσταται, και να γίνεται λειτουργικό. Και μάλιστα χωρίς παρενέργειες και επιπλοκές.

Ο επικεφαλής χειρουργός dr Σιριταταμρογκ είπε: «Ήταν μια εξαιρατικά δύσκολη προσπάθεια. Κάποια στιγμή ο ασθενής μου είπε ότι θέλει το χέρι του πίσω και τότε του υποσχέθηκα πως θα κάνουμε ότι μπορούμε. Όλα έπρεπε να γίνουν με ακρίβεια μικροχιλιοστού. Ευτυχώς τα καταφέραμε»   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28