18/02/2020 15:33:58

Ακρωτηριάστηκε το χέρι του σε τρια κομμάτια και όμως οι γιατροί κατάφεραν να το επανακολλήσουν (Photos/Σκληρό Video)

Ακρωτηριάστηκε το χέρι του σε τρια κομμάτια και όμως οι γιατροί κατάφεραν να το επανακολλήσουν (Photos/Σκληρό Video) - Media

 

Ο άνδρας εργαζόταν σε μια εταιρία ανακύκλωσης και από λάθος χειρισμό ένα μηχάνημα του «έπιασε» το χέρι και το «μάσησε». Το χέρι του κυριολεκτικά κόπηκε σε χίλια κομμάτια. Και όμως οι γιατροί κατάφεραν όχι μόνο να το επανακολλήσουν, αλλά και να το κάνουν λειτουργικό ξανά. Κόπηκαν οι αντίχειρας, το μικρό του δάχτυλο, η άκρη του δείκτη του, ένα μεγάλο κομμάτι της παλάμης του, ενώ διαλύθηκαν όλα τα νεύρα και όλοι οι σύνδεσμοι.

Το ατύχημα συνέβη πριν από τρια χρόνια λίγο έξω από την Μπαγκόνγκ της Ταιλάνδης και οι χειρουργοί πέτυχαν ύστερα από πολλές εγχειρήσεις ένα θαύμα. Το πρώτο χειρουργείο μόνο του διήρκησε 13 ώρες. Και ήταν μονάχα η αρχή. Ακολούθησαν και άλλα πολλά χειρουργεία και σιγά σιγά το χέρι του άρχισε να αποκαθίσταται, και να γίνεται λειτουργικό. Και μάλιστα χωρίς παρενέργειες και επιπλοκές.

Ο επικεφαλής χειρουργός dr Σιριταταμρογκ είπε: «Ήταν μια εξαιρατικά δύσκολη προσπάθεια. Κάποια στιγμή ο ασθενής μου είπε ότι θέλει το χέρι του πίσω και τότε του υποσχέθηκα πως θα κάνουμε ότι μπορούμε. Όλα έπρεπε να γίνουν με ακρίβεια μικροχιλιοστού. Ευτυχώς τα καταφέραμε»   

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.