search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:33
MENU CLOSE

Μακάβρια φάρσα – Ο Ιταλός χάκερ «ξαναχτύπησε» και «πέθανε» τον Κάρολο Παπούλια

17.07.2019 13:53
Μακάβρια φάρσα - Ο Ιταλός χάκερ «ξαναχτύπησε» και «πέθανε» τον Κάρολο Παπούλια - Media

 

Στο στόχαστρο του Ιταλού χάκερ Tommasso Debenedetti βρέθηκε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, μέσω «λογαριασμού» του οποίου στο twitter ανακοίνωσε τον «θάνατο» του Κάρολου Παπούλια.

 

 

 

Πρόκειται για τον ίδιο «φαρσέρ» που τον περασμένο Αύγουστο είχε ανακοινώσει τον «θάνατο» του Κώστα Γαβρά, δημιουργώντας έναν ψεύτικο λογαριασμό της νεοτοποθετιθείσσας τότε υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα ο Tommasso Debenedetti προχώρησε ο ίδιος σε «ανάληψη ευθύνης» με ανάρτηση στον ψεύτικο λογαριασμό που δημιούργησε. Μόνο που τον περασμένο Αύγουστο η «είδηση» είχε κάνει τον γύρο των εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ, με κορυφαία διεθνή πρακτορεία να μεταδίδουν ως έκτακτη είδηση τον «θάνατο» του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος λίγο αργότερα διέψευσε τον… θάνατό του μιλώντας στην ΕΡΤ.

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιεί ότι ο λογαριασμός στο twitter στο όνομά του αντιπροέδρου είναι πλαστός.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Ποιος είναι ο Tommasso Debenedetti

Ο Ιταλός δημοσιογράφος είχε γίνει γνωστός σε συνέντευξη της ισπανικής εφημερίδας El País, κατά την οποία εξήγησε ότι το χόμπι του είναι να “σκοτώνει” διάσημες προσωπικότητες.

Στη συνέντευξη περιέγραψε βήμα-βήμα τις κινήσεις του για τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδει.

Το τελευταίο του θύμα το Καλοκαίρι πριν τον «θάνατο» του Γαβρά, ήταν η χιλιανή συγγραφέας Isabel Allende, την οποία “σκότωσε” ο υπ Πολιτισμού της Παραγουάης. 

Ο δημοσιογράφος έχει «σκοτώσει» επίσης τον Δαλάι Λάμα, τον Λέχ Βαλέσα, τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον Έλι Βέζελ, τον Νώα Τσόμσκι και τον Ιωσήφ Ρατζίνγκερ.

Μια από τις δικαιολογίες για τις δράσεις του είναι, σύμφωνα με τα λόγια του: «Οι πληροφορίες στη χώρα αυτή βασίζονται στην παραποίηση, όλα γίνονται αποδεκτά όσο είναι ευνοϊκά για τη γραμμή σύνταξης, ενώ ο ομιλητής είναι ένας από τους δικούς μας. Σε αυτό το παιχνίδι, μπορώ να δημοσιεύσω και να το πάω μέχρι το τέλος προκειμένου να καταγγείλω αυτή την κατάσταση».

Γεννημένος στη Ρώμη το 1969, δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι «μου αρέσει να είμαι ο Ιταλός πρωταθλητής του ψεύδους, νομίζω ότι έχω εφεύρει ένα νέο είδος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:32