search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:59
MENU CLOSE

«Παράθυρο» Ρέγκλινγκ για επανεξέταση των στόχων για τα πλεονάσματα

17.07.2019 19:06
Επιστροφή στη λιτότητα το 2021, θέλει ο Ρέγκλινγκ - Media

 

Παράθυρο να επανεξεταστούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο μέλλον αφήνει μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, κάνοντας σαφές ότι το κλειδί είναι η ανάπτυξη. Χαρακτήρισε θετική επί της αρχής τη μείωση των φόρων προσθέτοντας οτι πρέπει να μελετηθούν οι τρόποι, με τους οποίους θα επιτευχθεί.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:

-Συζητήσατε για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Γνωρίζουμε ότι ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη. Αν αυτό συμβεί, πιστεύετε ότι θα βοηθήσει στην έναρξη συζήτησης για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων; Ο στόχος είναι υψηλός και για το 2023. Ο κ. Στουρνάρας έχει πει ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι χαμηλότερος. Ο κ. Βαϊλμπριφ είπε ότι οι στόχοι δεν είναι για πάντα. Πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η συζήτηση;

Δεν είναι σχετικό αυτή τη στιγμή. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι θα ακολουθούν το συμφωνημένο δημοσιονομικό πλαίσιο ιδιαίτερα όταν συνταχθεί ο προϋπολογισμός του 2020. Στον ESM σχεδιάζουμε με προοπτική 40 ετών και θα συνεχίσουμε να συντάσσουμε έκθεση βιωσιμότητας χρέους όπου μέτρα ελάφρυνσης χρέους, ανάπτυξη, δημοσιονομικά μέτρα, δημοσιονομική ισορροπία θα πρέπει να μελετώνται συνολικά. Και αυτό μπορεί να αλλάξει στην πορεία του χρόνου. Ωστόσο, δεν είναι της στιγμής. Δεν υπήρξε κάποια αμφισβήτηση. Το αντίθετο, υπήρξε επιβεβαίωση ότι φέτος και το επόμενο έτος, οι δημοσιονομικοί στόχοι θα διατηρηθούν. Δεν τέθηκαν υπό αμφισβήτηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48