search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:33
MENU CLOSE

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών – Τουλάχιστον 33 νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυρκαγιά σε στούντιο animation στην Ιαπωνία (Photos/Video)

18.07.2019 05:27
Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών - Τουλάχιστον 33 νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυρκαγιά σε στούντιο animation στην Ιαπωνία (Photos/Video) - Media

 

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα στούντιο animation στην πόλη του Κιότο. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, με πολλούς από τους οποίους να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πολλοί νεκροί βρέθηκαν παγιδευμένοι στο ισόγειο, στους δύο επάνω ορόφους ή στις σκάλες που οδηγούσαν στην ταράτσα του κτιρίου της εταιρείας Kyoto Animation, δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10.30 τοπική ώρα και σβήστηκε τρεις ώρες αργότερα, αν και άσπρος καπνός συνέχιζε να βγαίνει από τα παράθυρα του κτιρίου, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκα από την ιαπωνική τηλεόραση.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα που φώναξε «θα πεθάνετε» την ώρα που έριχνε ένα υγρό που έμοιαζε με βενζίνη γύρω από το στούντιο και του έβαζε φωτιά. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σχέση με την εταιρεία.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα στο κτίριο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι το γεγονός «είναι υπερβολικά αποτρόπαιο για να εκφρασθεί κανείς με λόγια».

Η φωτιά ξέσπασε περί τις 10:30 τοπική ώρα [04:30 ώρα Ελλάδας] σε ακίνητο της εταιρείας Kyoto Animation, η οποία θεωρείται πολύ επιτυχημένη στην παραγωγή τηλεοπτικών σειρών κινουμένων σχεδίων και ανιμέισον. Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το οποίο επικαλέστηκε την αστυνομία, ο απολογισμός των νεκρών ίσως αυξηθεί. Η ίδια πηγή είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι οι τραυματίες είναι πάνω από 30 και περίπου οι 10 βρέθηκαν αναίσθητοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28